Sugen på något gott, testa denna lättfixade chokladfondant.
Ingredienser
100 gram smör
150 gram mörk choklad, gärna 70%
2 st äggula(or)
1 st ägg
0,5 dl strösocker
Servera med
färska bär
Tillagning
- Det är svårt att ge någon exakt tid i ugnen eftersom alla ugnar är olika. Men när ytan på fondanten rundas av och blir matt har kanterna börjat stelna. Vill du som jag att fondanten till största del ska vara krämig ska du ta ut den då – annars väntar du någon minut till, då blir den mer stadig. Inget är fel, fondanten blir god hur som helst!
- Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
- Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
- Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Servera med vaniljglass och färska bär.
Hej! Spana in min egen e-tidning om bloggvärlden och ta samtidigt chansen att vinna en GRYM vinst (värde ca 2 299 kr)! :)
SvaraRaderaKika in här: http://adaras.se/vinn-philips-lumea-comfort/
Hoppas du vill vara med!
Kram!