Google+

tisdag 31 december 2013

Året 2013.

Året 2013 började på sämsta möjliga vis. Jag tillbringade nästa tre månader på sjukhus. Var väldigt nära att dö. Var en hårsmån. Sen fick jag en pacemaker så blev livet mycket lättare. Så nu är jag en cybernaut. Här på bloggen har det varit lite hacka eller malet. Testade blogg igen, men det är så fel om man ska kunna blogga med frihet. Så nu är jag tillbaka här på Google. Jag har fått en ganska stor receptsamling på bloggen. Det drar en massa människor till mina recept. En annan sak är de bloggare som jag har som favoritbloggar. Det har blivit fyra poster och kommer bli fler. Några är redan på gång.



Men det absolut mest sedda inlägget 2013 är Rubbad fläskytterfile med potatissallad

Nu går vi mot 2014 och nollställer allt. Nya mål och utmaningar. 

Önskar alla läsare och andra som kommer in här ett Riktig Gott Nytt 2014. ♥ Kram på er. 

tisdag 24 december 2013

onsdag 18 december 2013

Gratinerad hummer ♥


Ingredienser (2 portioner)

1 stor kokt hummer
smör
4 färska champinjoner
½ purjolök
1 ½ dl vispgrädde
1 msk konjak
salt
nymald vitpeppar
1 msk vetemjöl
½ dl riven lagrad Grevé

Tillagning

  1. Dela hummern i två lika delar.
  2. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar.
  3. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form.
  4. Ansa svampen och skiva den.
  5. Fräs svampen i lite smör tills vätskan har kokat in.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Tillsätt purjolök och stek den mjuk utan att den tar färg.
  8. Häll på nästan 1 dl vispgrädde.
  9. Smaka av med konjak, salt och vitpeppar.
  10. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar.
  11. Rör ner hummerköttet.
  12. Fördela fyllningen i hummerskalen.
  13. Strö över osten.
  14. Gratinera hummern mitt i ugnen 7-8 minuter tills den har fin färg.
  15. Servera genast.