Google+

torsdag 18 juli 2013

Texas beef chili.



Ingredienser

500 g nötkött (grytbitar, biff eller fransyska) 
200 g rotselleri 
1 st morot 
1 st lök, gul 
4 st vitlöksklyftor 
3 msk olivolja 
400 g krossade tomater 
2 st lagerblad 
3 msk soja, kinesisk 
3 msk honung, flytande 
3 msk oxfond 
2 msk hickory liquid smoke 
2 msk spiskummin, malen 
2 msk chili spice mix 
1 st lime, saft 
400 g bönor, kokta, valfria 
vatten 
salt och peppar, efter smak 

Gör så här:

1. Skär köttet i kuber om 2 x 2 cm.
2. Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar.
3. Fräs kött, lök och grönsaker i olja i en stor tjockbottnad kastrull.
4. Tillsätt övriga ingredienser utom bönor.
5. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 2 timmar.
6. Tillsätt bönorna och späd eventuellt med vatten.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Dekorera med koriander och servera med klyftpotatis, tomatsallad och en klick gräddfil.

Lycka till!

Kungens kock

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)