Ingredienser
500 g nötkött (grytbitar, biff eller fransyska)
200 g rotselleri
1 st morot
1 st lök, gul
4 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
400 g krossade tomater
2 st lagerblad
3 msk soja, kinesisk
3 msk honung, flytande
3 msk oxfond
2 msk hickory liquid smoke
2 msk spiskummin, malen
2 msk chili spice mix
1 st lime, saft
400 g bönor, kokta, valfria
vatten
salt och peppar, efter smak
Gör så här:
1. Skär köttet i kuber om 2 x 2 cm.
2. Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar.
3. Fräs kött, lök och grönsaker i olja i en stor tjockbottnad kastrull.
4. Tillsätt övriga ingredienser utom bönor.
5. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 2 timmar.
6. Tillsätt bönorna och späd eventuellt med vatten.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Dekorera med koriander och servera med klyftpotatis, tomatsallad och en klick gräddfil.