Google+

måndag 10 mars 2014

Räkpanna Indienne


Spicy och snabblagad räkpanna. Servera med bröd och/eller ris.

Ingredienser (4 portioner)
700 g räkor med skal
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
2 tsk curry
olivolja
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
1-2 tsk sambal oelek


Tillagning

  1. Skala räkorna.
  2. Kärna ur och tärna paprikorna.
  3. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  4. Fräs lite olivolja med curryn.
  5. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg.
  6. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och krossade tomater.
  7. Låt sjuda c:a 5 minuter.
  8. Tillsätt grädden. Smaka av med salt, svartpeppar och sambal.
  9. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt.
  10. Servera med kokt ris och/eller bröd till.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)