Google+

torsdag 3 oktober 2013

Sunny idag!





Dagens högsta temperatur blir 13C och den lägsta blir 0C

onsdag 2 oktober 2013

A fire tornado in Alice Springs, 2012

A fire tornado in Alice Springs, 2012



J-u2Jl5rfN8.jpg







via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/M4K6uEbFBGd

Mer om Google+

Kanske den bästa posten som kommit ut på länge om Google+. Över 400 länkar 50 timmars video i ämnet. Till skillnad mot Facebook, slutar inte Google+ inte bara utanför sajten. Du kan ha mycket nytta av alla de verktyg i ditt dagliga liv, både på jobbet, skolan och privat. Google är så mycket mer än en sida på nätet. Nu som inte upptäckt Google alla saker, kommer bli förvånade. Men nu kommer inlägger som jag pratade om:





Klart man skriver på. :)

Klart man skriver på. :)



Dr. Annika Dahlqvists LCHF-blogg skriver: RxISK.org har startat en internationell namninsamling mot hemligstämpling av forskningsdata. När läkemedelsföretag har rätt att hemlighålla data från de st...







via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/3EWH7oyvBWd

Me and my cat. #grizzly #andersstolt

Me and my cat. #grizzly #andersstolt



Cat







via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/Y3dSssbzhTA

Smulan är på för första gången den här säsongen. #smula



via Instagram http://instagram.com/p/e9PUBaS6JU/ http://distilleryimage0.s3.amazonaws.com/5446d4642b3511e3807022000ae91388_7.jpg

Senapspanerad fläskkotlett med cole slaw. ♥


Leif Mannerström om fläskkotletter:
Nu måste jag säga några allvarsord om fläskkotlett, en ofta sorgligt försummad råvara i Sverige. Det är mycket som får heta fläskkotlett nuförtiden, men det skall vi sanna matälskare inte acceptera. Det enda som duger till fläskkotlett är det kött som sitter på den tjockaste delen av kotlettraden på grisen. Likaså skall fettranden sitta kvar. Det är fettet som är smakbäraren i fläsk, och om man inte vill äta fettet får man skära bort det vid bordet. Så var det sagt och nu kan vi börja. Kalasmat minsann för en fin lördagskväll på tu man hand.

Ingredienser (2 portioner)

2 fläskkotletter med ben (à 200 g)
1 ägg
½ msk dijonsenap
½ msk svensk senap
rivet dygnsgammalt vitt bröd eller ströbröd
vetemjöl
smör till stekning
½ dl olja till stekning
salt och peppar

Cole slaw

1 klyfta av ett normalstort vitkålshuvud
1 klyfta av ett normalstort savoykålshuvud
1 rödlök
100 g spenatblad
½ tsk hel kummin
1 msk saft av citron
1 tsk rivet citronskal
2 dl creme fraiche
salt och peppar

Garnityr

några persilje- eller rosmarinkvistar
2 citronklyftor

Till servering

knaperstekt bacon
grillade potatishalvor eller kokt potatis
brynt smör


Tillagning

  1. Vispa upp ägget och blanda med dijonsenap och svensk senap i en djup tallrik. Blanda dygnsgammalt vitt bröd eller ströbröd med salt och peppar på en annan tallrik. Häll mjöl på ytterligare en tallrik. Doppa kotletterna i mjöl, skaka av lite, doppa dem sedan i äggblandningen och till sist i ströbrödet. Lägg kotletterna åt sidan så länge.
  2. Fortsätt med cole slaw: Skala och finstrimia rödlöken. Skär vitkålen, savoykålen och spenaten i ytterst fina strimlor. Droppa över citronsaften och rör ned citronskalet. Krossa kumminet i en mortel och pudra över det. Blanda allt med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt. Strimla och knaperstek baconet och lägg det mellan hushållspapper. Håll sedan varmt.
  3. Hetta upp smör och olja i en rymlig stekpanna. Stek kotletterna gyllenbruna och frasiga 5-6 minuter på varje sida. Lägg kotletterna någon minut på ett lager hushållspapper.
  4. Lägg upp snyggt på ett varmt fat eller varma tallrikar med potatisar, bacon och cole slaw runt kotletterna. Garnera med några persiljekvistar och en citronklyfta.

Sunny idag!





Dagens högsta temperatur blir 12C och den lägsta blir -1C

Ny på Google+?

Om du är helt ny Google+ eller ska starta ett konto där, så har Denis Labelle några tips som är bra. Här finns allt. Hur du ska skriva din profil och dela dina G+ alster på andra nätverk. Massor med bra videos.


Sony Artisan Jeff Berlin's (@jtberlin)

Take a peek inside Sony Artisan Jeff Berlin's (@jtberlin) camera bag: http://bit.ly/19TjAQd