Google+

onsdag 18 september 2013

Kör på med Kungen & Slaven igen.


Håller på att föra över min blogg.se till denna blogg som jag har haft i snart tre år. Många bloggar har passerat revy för mig. Men Kungen & Slaven har alltid funnits där. Egentligen var det Spiderweb Project från början, men det blev Kungen & Slaven för hela slanten sen. Det har alltid varit en personlig blogg för mig. 
Jag har även haft plattformar på den. Som Wordpress och Drupal. Men jag har alltid kommit tillbaka till Blogger. Det är en jäkla skillnad. Lätt att fixa och framför allt inge jäkla bök om man ska göra något. Håller på med Wordpress på andra bloggar, men jag har alltid hävdat att driva en blogg ska vara enkelt. Det är Blogger. Även om andra tycker annat. 

Blogg.se är rena mardrömmen. Går lätt att fixa, men är fruktansvärt jobbigt att fixa så du kan optimera den  för SEO. Om man sedan ska flytta över en blogg.se till en annan blogg så är det nästan omöjligt. Där har blogg.se stannat i utvecklingen sedan många år. 

Men nu kommer jag att blogga här igen och jag kör med kommentarer som publiceras direkt på Google+. Vilket är jäkligt bra. Plus att man kan publicera bloggen direkt på Google+ så fort jag trycker på publiceringsknappen. 

Mat, godis och bakning kommer i fortsättningen vara här med. Nu ska jag fortsätta att få in de gamla inläggen från blogg.se 

tisdag 17 september 2013

The old barn


Jag trodde jag hade förlorat denna bild. Den är tagen för ca 7 år sen. Jag jobbade som dräng på den tiden. Men fotade nästan jämt. Hade en kompaktkamera i fickan så jag alltid kunde ta bilder. Den här ladan var lite speciell. Snygg regelverk och en plattform ganska högt. Problemet var att man var tvungen att kliva upp jättetidigt för att få en motljusbild. Motljuset var tvunget när det gäller att få genomlysta bräder. Det gick ju bra till slut. 
 
Men mest nöjd är att bilden hittade hem igen. 
 

Köttfärsjärpar


Ingredienser (4 portioner)

800 g köttfärs, gärna av vilt
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
100 g torkad frukt, t. ex. aprikoser, katrinplommon, russin
1 gul lök
½ knippe persilja
1 ägg
3 dl vispgrädde
1 msk Kikkoman soja
smör till stekning
salt och peppar

Garnityr, t. ex.

1 slanggurka
¼ chilifrukt
½ knippe persilja

Dressing

1 msk ljus sirap
½ msk vitvinsvinäger
½ msk vatten
peppar

Till servering
kokt mjölig potatis
gräddsås
inläggningar

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blötlägg ströbrödet i mjölken.
  3. Köp så mjuka frukter som möjligt och dela dem i mindre bitar.
  4. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan.
  5. Blanda färsen med ströbrödet, ägget, grädden, hälften av persiljan, löken och frukten. Smaka av med sojan samt salt och peppar.
  6. Spola ena handen och en matsked i ljummet vatten och forma åtta ganska stora ovala bullar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg.
  7. Gör en gräddsås och håll den varm.
  8. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  9. Hyvla gurkan, finhacka chilin och blanda med resten av persiljan. Slå dressingen över och låt det dra tills järparna är klara.
  10. Servera järparna med kokt mjölig potatis, gurksalladen, gräddsås och några goda inläggningar.

lördag 14 september 2013

Min värsta outfitbild på Pinterest.

Den här bilden nedan är min absolut mest pinnade outfitbild på Pinterest. Den har delat 309 gånger och gillats 70 gånger. Trots att det är en huvudlös modell. Populära bilder som denna brukar pinnas rätt friskt av de som pinnar för mig. Så av de 309 som delat bilden från mig har säkert delats ett par tusen gånger efter det.
Så har du några outfitbilder eller andra bilder som du vill ska synas på min Pinterest så säg till här på kommentarer och en länk. Då länkar jag dina outfitbilder direkt till originalposten, så du får fler besökare. :)
 
 
 Nu är det inte den mest delade bilden på min Pinterest, finns några som har över 1000 delningar. 

iPad, så kan man också använda den.

Har du tröttat på din slöa iPad? Då har du faktiskt ett nytt användningsområde för den lilla paddan. ;)
 
 

Ingredienser (20 portioner)
250 g mörk blockchoklad
1 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk kardemumma

Överdrag
250 g blockchoklad
100 g kakao

Tillagning
  1. Smält chokladen i vattenbad och blanda med vispgrädde, smör och kardemumma. Ställ kallt i 20-30 minuter tills smeten är halvstelnad.
  2. Spitsa ut 20 kulor på en tallrik och ställ i frysen 5-10 minuter.
  3. Smält blockchokladen i vattenbad.
  4. Ta ut kulorna ur frysen och doppa dem i den smälta blockchokladen och ställ dem på ett fat bestrött med kakao.
  5. Ställ i fatet i frysen ca 5 minuter.
  6. Ta ut tryfflarna och rullar runt dem i kakaon. Servera rumsvarma.

måndag 9 september 2013

Epic fail som bloggare gör.

 
Det finns vissa som gör radikala fel när det gäller att blogga. För det mesta så är man inte medveten om felen. Men en del har medvetet gjort riktigt stora fel. Finns många jag känner som inte går in på såna bloggar där det är så uppenbart där fel görs som stör läsarens intryck. Här är en lista som jag själv får mig att gå upp i spinn.
  1. Bloggen har ingen länk eller header som tar dig till bloggens framsida. Stort epic fail!!!!
  2. Länkar körs i samma flik som bloggen. Du vill väl att din blogg ska finnas upp så läsarna kan försätta läsa din blogg även om de länkas till en annan sida. Jäkligt lätt att fixa.
  3. Bilder som har avhuggna huvuden. Kolla modemagasinen varför inga modeller har huvudlösa kroppar. Det finns en anledning. Som fotograf som är det så jävla fel att stympa kroppar på det sättet. Vill man inte vara med på bild, så skit i det i så fall. Allra värst är de som tar bilder med halvt huvud eller inga fötter på en helbild på en människa, och sedan publicerar bilderna.
  4. Suddiga bilder!! Man har sett ett inlägg där man har flertalet bilder, där många är skarpa, men så dyker det upp grymt suddiga bilder i samma serie. Även om posen var jättefin så tar man inte med en sån bild. Intrycket blir bara att man är slarvig med sina inlägg och man skiter i att det är lite suddigt. Själv tar jag bort såna bloggar från mitt RSS-flöde och Bloglovin direkt.
  5. Förbjuda högerklick. Alltså detta är 90-tal och så epic fail. Vill man skydda sina verk så läs detta. Högerklick som många tror ska skydda sina bilder är så förlegat. Men högerklick man man göra så mycket mer med. Man kan aktivera program om man vill spara en viss blogg som RSS-flöde, lägga till favoriter i sin SpringPade och mycket mer. För er som ändå hävdar motsatsen att det skyddar era "verk" så kan jag säga det att om du vänsterklickar och håller kvar den och drar upp bilden i adressfältet i din webläsare. Så har du bilden direkt i egen hög person och kan högerklicka på den och spara bilden som du vill. På 90-talet var det lite mer svårt att kringgå detta. Men idag har högerklick-förbud ingen som helst betydelse längre. Se till istället att skydda era verk lagligen som länken här ovan.
  6. Förinställda inlägg men någon bild som alla har sett tusen gånger och med någon enkel mening. Är så uppenbart för att hålla bloggen vid liv bara genom att göra på detta sätt. Då är det bättre att göra ett rejält inlägg per dag än att fylla bloggen med massa trams. Då kommer läsaren att uppskatta de inlägg du gör istället.
Det var min lista på epic fail som bloggare gör. Punkterna 1-3 är väl det som folk irriterar sig mest på. Så fundera lite på hur du själv gör.
Gör om och gör rätt!

Paella


Ingredienser (4 portioner)
1 kyckling i mindre bitar
8 scampi, eller havskräftor
20 blåmusslor
2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar
4 dl paellaris eller risottoris
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 paket saffran
1 liter kycklingbuljong
2 paprikor, skurna i bitar
1 burk hela tomater
2 dl gröna ärtor, frysta
salt och peppar

Tillagning
  1. Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran.
  2. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas.
  3. Efter ett tag tillsätter man vitlöken, paprikan och tomaterna, sedan bläckfisken och kycklingdelarna. Salta och peppra.
  4. Häll sedan i riset och slå kycklingbuljongen över, det ska precis täcka. Täck med aluminiumfolie och låt sjuda i 20-25 minuter, späd med mer buljong om det behövs.
  5. När 5 minuter av koktiden återstår tillsätter man de övriga skaldjuren och de gröna ärtorna.
  6. Låt paellan stå i 5-10 minuter och vila innan den serveras med bröd och eventuellt en sallad.

lördag 7 september 2013

Churros


Churros är ett spansk godis som är populärt i många delar av världen. Man kan både använda dem till tilltugg till kaffet, men även som godis. 

Ingredienser (6 portioner)
2 ½ dl vatten
125 g smör i tärningar
1 krm salt
1 msk socker
2 dl vetemjöl
4 ägg
florsocker
Tillagning
  1. Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning.
  2. När det börjar koka tas kastrullen från värmen.
  3. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
  5. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
  6. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbar.
  7. Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.
  8. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av.
  9. Strö över florsocker.

torsdag 5 september 2013

En promenad i skogen.

Var härom dagen i skogen. Behövde lugn. Skogen ger mig trygghet och lugn. Har alltid gjort det. Skulle kunna tänka mig att bo en jordhåla som en liten hobbit. Vore så skönt. Men inte i den skogen jag var i. Den ligger nästan mitt i Norrköping och heter Vrinneviskogen, ett naturreservat som man kan knalla i. Finns lite motionspår också. 
Mitt mål brukar vara dammen(sjön) och sitta där och kolla lite på fåglar. 
Vart några bilder på skogen. ;)