Lördag idag och då får du gotta i dig lite. Här kommer en hemmagjord Dajm som du kan njuta av eller ge till en vän.
Ingredienser (30 portioner)
75 g smör
1 dl strösocker
2-3 tsk kakao
2 msk mörk sirap
2 msk grädde
¾ dl hackad sötmandel
150 g ljus blockchoklad
Tillagning
- Lägg alla ingredienser, utom sötmandel och blockchoklad, i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka i 18-20 minuter. Tillsätt sötmandeln på slutet.
- Häll upp på bakplåtspapper.
- Låt stelna lite.
- Markera 40 rutor och låt stelna helt.
- Bryt eller skär rutorna.
- Smält blockchokladen i mikro eller över vattenbad.
- Doppa bitarna i den smälta chokladen.
- Låt stelna lite och gör ett mönster med en gaffel.
- Låt stelna helt och förvara svalt.