Ingredienser:
6 äggvitor
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
3 msk kakao
3 dl socker färska
hallon till garnering
mynta till garnering
extra hallon till servering
Fyllning:
2 äggulor
3/4 dl florsocker finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 msk hackad, färsk mynta
3 dl vispgrädde
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Vispa äggvitor och citronjuice till ett hårt skum med elvisp.
- Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet.
- Rita två rundlar på två bakpappersklädda plåtar, ca 25 cm i diameter (för 10 port). Bred ut smeten i rundlarna.
- Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timme, byt plats på dem efter halva tiden. Eller grädda i 125°C varmluft. Stäng av ugnen. Låt marängbottnarna stå kvar i 4 timmar.
- Fyllning: Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner limeskal, juice och mynta. Vispa grädden hårt. Blanda den med äggsmeten. Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden.
- Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden. Garnera med hallon och myntablad. Servera med extra hallon.