
måndag 2 september 2013
Min pöjk!
En helt ointressad Grizzly. Den lille skiten sover när vi ska fotograferas ihop.

Etiketter:
Fotografering
söndag 1 september 2013
Nu är hösten här.

Hösten kom intågandes idag i Norrköping. Med buller och bång. 14 grader och blåsigt, senare framåt kvällen så åskade det rejält. Nu vid kvart över åtta är det 14 grader, och inatt ska det 5 grader. Blir till att stänga fönstret som stått öppet sen i maj. Shortsen lades undan och ett par jeans och en hoodie åkte på när jag var ute.
Jag har annars mått rätt dålig, men det tar vi en annan gång. Plus att nätet har fungerat fruktansvärt dåligt här. Hade så gärna snackat med min älskling idag. Men vi kunde skriva lite på Viber. Men förhoppningsvis så kan vi snacka imorgon.
Blir lite Wallander ikväll med Grizzly på bröstet. Det gillar han. Hoppas ni haft en bra dag och helg. Var rädd om er i veckan som kommer.
♥♥♥♥♥
Etiketter:
Egna tankar
Visste du att??
Att man kan göra symboler med ditt tangentbord typ: ☺♣♠○♥☻©™ Det man gör är att använda alt-knappen och en sifferkombination. Jag kan inte svara på hur det är med Macarna, det får du som använder dessa ta reda på själv. Här några kommandon som du kan använda.
Etiketter:
Tips
lördag 31 augusti 2013
Hemmagjord Dajm
Lördag idag och då får du gotta i dig lite. Här kommer en hemmagjord Dajm som du kan njuta av eller ge till en vän.
Ingredienser (30 portioner)
75 g smör
1 dl strösocker
2-3 tsk kakao
2 msk mörk sirap
2 msk grädde
¾ dl hackad sötmandel
150 g ljus blockchoklad
Tillagning
- Lägg alla ingredienser, utom sötmandel och blockchoklad, i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka i 18-20 minuter. Tillsätt sötmandeln på slutet.
- Häll upp på bakplåtspapper.
- Låt stelna lite.
- Markera 40 rutor och låt stelna helt.
- Bryt eller skär rutorna.
- Smält blockchokladen i mikro eller över vattenbad.
- Doppa bitarna i den smälta chokladen.
- Låt stelna lite och gör ett mönster med en gaffel.
- Låt stelna helt och förvara svalt.
fredag 30 augusti 2013
Fredag!!
Skönt med fredagar. Ikväll ska jag inte göra ett skit. Ta det lungt och kanske spela lite Minecraft, men några vänner. Har haft en jäkla skallvärk idag, så man bli lite lam. Men nu har den gett med sig.
I helgen är det tvätt och lite annat som ska fixas, som städning. Men det är egentligen inte dirty här, så blir en sväng med snabeldraken och skura golvet. :) Normalt brukar det vara lite mer, men då min tjej är i Kuala Lumpur så är det lättstädat. ;)
Så nu väntar katten och lite Minecraft. Vad ska ni själva göra denna fredag?

Etiketter:
Egna tankar
tisdag 27 augusti 2013
Skomakarlåda
Klassisk svensk husmanskost som också är the original lunchlåda.
Ingredienser (4 portioner)
Ingredienser (4 portioner)
800 g potatis
1-2 dl mjölk
2 msk smör
1-2 paket bacon
600-700 g utskuren biff
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
salt
nymald svartpeppar
färsk persilja
1-2 dl mjölk
2 msk smör
1-2 paket bacon
600-700 g utskuren biff
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
salt
nymald svartpeppar
färsk persilja
Tillagning
- Ta ut köttet om det står i kylskåp.
- Skala potatisen och skär i mindre bitar.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Häll av vattnet och mosa potatisen.
- Smält smöret, häll i mjölken och värm. Häll blandningen över moset vispa fluffigt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strimla bacon och fräs på strax över medelvärme, salta och peppra.
- Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Stek sedan biffarna c:a 2-3 minuter per sida.
- Lyft upp dem och lägg på ett uppvärmt fat.
- Vispa ur pannan med vatten och kalvfond till en skysås. Red eventuellt med lite maizena utrört i kallt vatten.
- Servera biffarna ovanpå potatismoset och toppa med stekt rökt skinka och lite skysås. Garnera med färsk persilja.
söndag 25 augusti 2013
Time to go home.
Har sovit ganska skönt inatt. Idag reser jag från Motala och hem till Norrköping. Ska bli fint att få träffa Grizzly. Saknar den lille besten. Tar tåget på eftertrmiddan. Går så jäkla snabbt att resa när dubbelspåret finns mellan Motala och Mjölby. Tåget tar bara em timme och kvart utan byte mellan Motala och Norrköping.
Igår var det en otroligt himmel vil skymning. Lägger ut en bild här.
Hoppas ni har haft en trevlig helg.
Kram

Etiketter:
Egna tankar
torsdag 22 augusti 2013
Boeuf Bourguignon
Ett traditionellt recept från Bourgogne i Frankrike som görs på nötkött och ett fylligt, rött vin - gärna från just Bourgogne. Rätten är många gånger godare dagen efter då vinet gjort köttet än mörare.
Ingredienser (4 portioner)
1 kg nötkött
2 morötter
1 gul lök
8 steklökar
2 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
200 g rökt sidfläsk
2 msk smör
4 dl oxbuljong
1 flaska rött, fylligt vin
1 tsk salt
färsk timjan
färsk persilja
svartpeppar
4 msk vetemjöl
Tillagning
Ingredienser (4 portioner)
1 kg nötkött
2 morötter
1 gul lök
8 steklökar
2 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
200 g rökt sidfläsk
2 msk smör
4 dl oxbuljong
1 flaska rött, fylligt vin
1 tsk salt
färsk timjan
färsk persilja
svartpeppar
4 msk vetemjöl
Tillagning
- Hacka den gula löken i mindre bitar.
- Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.
- Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.
- Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.
- Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
- Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål
- Dela eventuellt skogschampinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i smör. Lägg över i en skål
- Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.
- Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
- När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök
- När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.
- Garnera med färsk timjan och servera med gott bröd och kokt mjölig potatis, stekt potatis eller ris.
onsdag 21 augusti 2013
Några sköna tillägg.
Då jag uteslutet använder Google Chrome så kommer dessa tillägg som jag har att vara för just Chrome. Använder du någon annan webläsare så kanske du kan leta upp dessa tillägg på just den.
StackEdit är en app där du kan göra textredigerigar. Mycket använbart. Jag själv använder det nästan uteslutet till alla poster på nätet. För mig är denna app oumbärlig.
SpringPad är en som EverNote, men som jag tycker är mycket bättre. Har du inte lyckats att klura ut EverNote så gör SpringPad det mycket enklare. Perfekt om man vill ta ner sidor, redigera och klippa och klistra.
Feedly en RSS-reader som ersätter Google Reader. Oumbärligt för alla bloggare.
Det var tre tillägg som jag använder mest på Google Chrome.
Har du själv nåt tillägg som du vill pusha lite för?
Etiketter:
Tips
,
Tips för bloggare
söndag 18 augusti 2013
Italiensk fylld fläskfilé
En rätt som passar både för fest och en vanlig söndagsmiddag.
Ingredienser (4 portioner)
600 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
½ dl färsk basilika
100 g skivad parmaskinka
125 g mozzarellaost
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillagning
Ingredienser (4 portioner)
600 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
½ dl färsk basilika
100 g skivad parmaskinka
125 g mozzarellaost
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Snitta filén längs med (men inte helt igenom) och banka ut den med en köttklubba.
- Låt tomaterna rinna av och strimla dem.
- Skiva mozzarellan.
- Lägg tomater, mozzarella och basilikapå filén.
- Tryck till fyllningen och rulla ihop fläskfilén. Salta och peppra.
- Linda runt parmaskinkan.
- Bind om med steksnöre.
- Bryn filén ordentligt runt om i olivolja och smör.
- Lägg över filén i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 20–25 minuter tills den nått en innertemperatur på 68 grader.
- Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie. Skär upp i centimetertjocka skivor och servera med tillbehören.
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)