Google+

torsdag 6 augusti 2015

Jakten

Jag har som jag sagt förut jagat i större delen av mitt liv. Idag går det inte och jag vet inte om jag kommer kunna skjuta ett djur nåt mer. Moralisk har jag inget problem med det, men jag ska orka att fixa det med. Jakten är inte bara att sitta i en skog och vänta på ett djur och skjuta och sedan hem igen. Så funkar det inte. Men men...jag har ju The Hunter som är ett spel som jag får utlopp för min jakt. Det är riktigt gott nog för mig. :)


lördag 1 augusti 2015

Blåbärpannacotta

Idag var jag tvungen att testa en del på Windows 10 och deras nya funktioner. Jag är imponerad av hur Microsoft efter att ha haft en av de sämsta webläsarna på 10 år har kämpat sig tillbaka med Edge. Funkar för mig, den är ren och snygg, Men nu till en funktion som finns där. Man kan rit och klistra in direkt på webplatsen. Det har gått för med en del tredjehands program, men här är allt i ett och det funkar på några knapptryckningar. Bara kolla här nedan med receptet jag delat. Kalas!!


Så håll till godo  av pannacottan, detta var bara ett test på vad ny Windows kan göra. Annars kommer mina recept vara som vanligt. 

Goodbye peeps.

lördag 25 juli 2015

Dina länkar

Det som jag har alltid sett som ett aber är att jag inte har kunnat länka till vilket nätverk jag vill. Ibland är det kanske Twitter som sätter stopp eller något annat nätverk. Idag har jag inte det problemet. Jag kan länka till vilket nätverk jag vill och få in det var jag vill. Det handlar om recept. Jag har använt detta under några år nu och det är ovärderligt verktyg. Du slipper en massa tjänster som vill ha betalt får samma tjänst och då för bara en tjänst. Här har du allt i ett och det är gratis.

Tjänsten heter IFTTT eller if this then that. 

 Grejen med detta är att du ska ha en nåt du ska skjuta ifrån till att den du skjuter ifrån gör det den ska. Låt oss säga att jag vill skjuta från Instagram på Google+. Vilket egentligen inte går om man inte vill betala eller använda lite krångliga tjänster. Problemet med att länka från stora nätverk är att du nästan aldrig kan få tag på rss länk och det behövs när det gäller Google+. Twitter, FB och massa andra nätverk finns redan i IFTTT så där är inget problem. Men vill man använda Googl+ så kan man använda sig av denna tjänst, fungerar även med sidor på G+. Här kan du hämta din RSS-feed till Google+. Googl+ to RSS

IFTTT är väldigt enkel att använda.  Du går steg för steg i ditt recept. Jag tror inte det kan bli enklare. Är du novis på området så tror jag 95 procent fixar det direkt. Så enkelt är det. Det finns även en massa färdiga recept att använda.

Till sist kommer kommer en liten varning. Om vi säger att du ska länka dina Google+ poster till Twitter och du sedan han din Instagram länkat till Twitter. Om du sedan tänker att du vill ha Instagram länkat till din Google+ med så blir det problem. Det som händer då är att när du sskickar upp en bild på Instgram så hamnar det på både Twitter och Google+, men det kommer även en till länk på Twitter från Instagram från Google+ i och med att du länkade alla inlägg på Google+ till Twitter. Det gillar inte dina följare på Twitter kan jag säga. Så här får man tänka till lite innan. Så då för man köra med en trippel, Alltså länka från Instagram till Google+ och från Google+ till Twitter. Då funkar det.

Så komihåg IFTTT 




söndag 19 juli 2015

Vine

Jag själv har inte Vine, dels för jag inte hunner med allt, så då får Vine stå sig bi. Men för den skull så gillar jag att titta på Vine-filmer. :)



fredag 17 juli 2015

Kärlek på gott och ont.

Det är inte så många som vet att jag är singel och kommer så förbli. Har varit det att bra tag nu, men har aldrig snuddat vid ämnet och kommer så förbli. Jag vill inte ens prata om det för att det är min ensak och jag kommer inte dra ut det på nätet eller på annat sätt smutskasta personer på det viset. Det är inte till gagn för någon. Det kan ju komma ändras, men för mig så är det som det är just nu, så locket ligger kvar.

Visst saknar jag kärleken. Jag är tvåsam människa, men klarar mig själv väldigt bra. Är en tänkare och en med en massa kreativa idéer, hjärnan jobbar hela tiden på mig. Jag kommer alltid på idéer. Så nu så är det mycket sånt, då inte kärleken finns där. Jo det är klart det finns kärlek, mina egna två döttrar älskar jag, min bloggdotter Johanna älskar jag, och de älskar mig med. Jag är inte sådan att jag springer till folk och säger att jag älskar dom, vilket många gör. Anser att ordet blir för slentrianmässigt om man säger det hela tiden till folk. Därför säger jag det till som jag verkligen älskar.



Tycker det är svårt att se framåt och se mig med en ny kärlek. Jag har ju gått igenom en hel del, i och med min hjärttransplantation. Jag är rejält fysiskt ärrad och själsligen har jag en massa sår. Sedan har jag väl kanske börjat tänka mig för lite extra. Börjar bli försiktig och jävligt misstänksam. Har ju hört såna historier om hur folk bli behandlade. Både tjejer och killar.

Jag och +Johanna Karvonen startade en singelgrupp på Google+ som vi just nu bygger upp. Johanna är ju inte singel, men duon är ju två, där jag är singel. Så alla som inte är upptagna tycker jag ska gå in på gruppen, Singlar i Norden och kolla in den. Det är en sluten grupp så det som sägs där stannar där. Vi tar ansvar för våra egna inlägg och vårdar vårt språk, annars åker man ut i kylan direkt.

Det var lite om detta. Hoppas alla mår bra och försök framhårda kylan som varit denna sommar. Snart är det vinter igen....Hahahaha.

Puss!

torsdag 2 juli 2015

Spider rapporterar lite.

Tänkte jag skulle rapportera om läget just nu och var jag håller på med.

Först till min hälsa. Från att ha varit dålig så är det nu mycket bättre. Jag kan inte säga att jag varit mig själv de sista 3 åren.  Kroppen har känt som en obekväm kostym. Mycket märklig känsla. Till slut så kom jag inte ihåg hur det var när jag var normal. Nu vet jag. Allt börja normaliseras. Mitt nya hjärta har min kropp accepterat, men med medicineringens goda minne. Så det känns riktig bra.

Det här skrev jag om på sista blogginlägg med, men jag är så stolt över Johanna. Jag har alltså blivit med dotter, nej jag har varit gravid och fött en dotter. Utan så här är det.
Det var hon som kom till mig och kallar mig bloggfarsan och jag kallar henne för bloggdottern. Vi har en bra relation till varandra och kan bolla ideér med varandra. Plus att både hon och jag har haft våra problem med hälsan, men på olika plan. En riktig vän och dotter.


Bloggandet: Det här är ett känsligt kapitel för mig. Jag skulle vilja skriva minst 2 inlägg varje dag, men hinner inte. Fotograferingen tar sån tid eller rättare sagt fotoredigeringen tar tid. :) Jag har försökt hitta olika plattformar(blogg.se,nouw,) för mitt bloggande men hamnar till slut här på blogger ändå. Dels för jag är van vid det och dels för att det är så lätt. Massa funktioner på andra plattformar kostar massor att få. Här är det gratis, kommer inte på något som jag skulle vilja ha på bloggen som inte finns här. Så blir kvar här, för jag gillar det. Min design har jag haft sedan länge och jag gillar det fortfarande. Den är lite plottrig som bloggarna var förr, det ger lite mer att läsa runt om, förutom inläggen. Alltså man upptäcker lite nytt varje gång man går in här. 
Jag har ju en microblogg med på tumblr. Det är en blogg som jag länkar till härifrån och min Instagram är också länkad dit, min poster på Google+ finns där med, plus lite andra grejer. Du hittar den här http://kungenochslaven.tumblr.com

Om du inte visste det så finns jag på Pinterest med, har nästan 2000 följare och snart 6000 pins i 89 olika anslagtavlor. Här finns allt. Mina följare är aktiva och inte såna som bara har följare för följarna skull. Kvalité är viktigare än kvantitet. Men det är det ju inte så många som fattar. Ni hittar mig här på Pinterest: http://kungenochslaven.tumblr.com 

Jag har börjat spela med igen. Dataspel nu inget jävla konsolspel här inte. :) Har även börjat spel Steam och Twitch. Väldigt kul och en otroligt gemenskap spelare emellan. Kan rekommendera det till alla. Finns hur många spel som helst.

Nu tror jag det blir bra för nu.

Ta hand om. XOXO




fredag 19 juni 2015

Märkliga vägar.

Ibland tar sig saker märkliga vägar. För nåt år sen så skrev jag om en bloggtjej som heter Johanna, hon är från Finland. Vi pratade lite då, men sedan vart det mer fart. Hösten gjorde jag mitt hjärtbyte så det vart lite sporadiska kontakter, men senare på hösten vart det lite intensivare. Jag hjälpte henne lite och hon hjälpte mig. Framförallt med hennes blogg och vlog. Men mycket är att vi stötar varandra, vi är inte som alla andra, fast det syns ju inte på utsidan, men på insidan är det lite mer kaos. Då är det bra att vi har varandra.
Det som växte fram var kärleksrelation, men inte som ni läsare tror nu, utan som en pappa och dotter relation. Hon började kalla mig bloggfarsan och sedan blev det som det blev. Nu är vi som farsa och dotter. Vi har aldrig träffats, men det är ganska oviktigt just nu. Visst ska vi det inom en framtid.



Första ska jag bli fit for fight med hjärtat, sedan ska jag se till att hon kommer över så vi kan upptäcka lite saker i omgivningarna. Finns vissa saker som gör att man måste ta det lugnt och får ta det i Johannas takt. Men det kan ni läsa om på Johannas blogg. Inte dålig att få en dotter till som är vuxen.

Idag kommer det att släppas en ny grupp på Google+ också. Det blir en grupp för singlar i Norden. Jag och Johanna kommer att få ett gemensamt projekt ihop. Kommer bli kalas. För mig som svensk så är det väldigt knepigt med finskan, men det tar Johanna hand om. Kommer bli ett radarpar. Så håll utkik om du är singel på 18 år och uppåt. Kommer bli spännande.

Här har ni Johannas blogg och vlog:

Blogg: Karvonen - nittonårig finlandssvensk blondin

Vlog: The one and only - Johanna Karvonen

onsdag 10 juni 2015

Sjötunga Walewska




Detta en klassiker. Uppkallad efter Napolions älskarinna. Sjötunga Walewska har alltid betraktats som den förnämsta festrätten när det gäller fiskrätter. Lite tidkrävande att laga. Men belöningen blir desto större. Jag har försökt att underlätta och anpassa receptet för hemmakök, men läs noga igenom först och tag god tid på Dig.

Detta behöver du köpa:

2 hela kokta humrar eller kräftor eller räkor.
2-3 sjötungsfiléer/ portion ca 175 gr
liten gul lök
knippe med färsk dill
300 gr skalad potatis
Hummerfond på flaska Bongs
tryffel på burk
6-8 dl vispgrädde

Detta har du säkert hemma:

20 cl vitt torrt vin
smör till matlagning
salt och nymalen vitpeppar
gott vitt vin till matlagaren
2 äggulor
nypa strösocker
1 msk cognac

Så här gör du:

Börja med att tina sjötunga och skal potatisen. Med tanke på dagens betydelse och rättens festkaraktär så lägg ner lite jobb på att skal potatisen snyggt så att de blir jämnstora eller jämnsmå.

Drick ett glas vin för att ingjuta mod och bli kvitt nervositeten.

Hacka den lilla gula löken fint och tag fram en kastrull med låga kanter vars botten räcker till samtliga sjötungsfiléer. Skulle du sakna en sådan kastrull s k Plateau så klarar Du dig genom att pochera sjötungsfiléerna i 2 omgångar.
När filéerna är tinade så lägg dem på en skärbräda och banka dem lätt med en tung kniv. Detta gör att de inte rullat ihop sig när Du ska pochera dem. Vik filéerna dubbla och lägg dem i botten på den välsmorda kastrullen/ plateaun. Slå 10 cl vitt torrt vin över och lika mycket vatten. Salta och täck det hela med smörpapper. Pochera nu det hela på svag värme i ca 5 min från det att det kokar eller sjuder upp. Det får inte stormkoka utan sjuda lugnt och stilla. Behöver Du göra detta moment i 2 omgångar så lägger Du bara resten av filéerna i samma fond, täcker med nytt smörat papper och pocherar í ytterligare 5 min.
Lyft nu över filéerna på ett varmt ugnseldfast fat, det som du tänker servera Walewskan på. Arrangera filéerna vackert i mitten av fatet, använd de gamla smörade pappren att täcka med och ställ det hela nära spisen.
Sätt nu igång att koka potatisen i salt vatten med dillstjälkarn i. Spara vippor att dekorera med. Öppna tryffelburken och skär tryffeln i tunna skivor som Du lägger på ett kaffefat med en droppe majsolja över så att de ej torkar ur.
Dela nu humrarna på längden med en tung kniv, som anbringas med spetsen vid huvudet och sedan med kraft, tvingas igenom hummerkroppen på längden mot stjärten. Tag ut allt kött ur kroppen, stjärten och klorna så hela som möjligt, resten av köttet utan några skalrester eller rester av ligament.

Nu skall fonden i vilket sjötungsfiléerna pocherats reduceras, tillsammans med 2-3 msk hummerfond ur flaskan. Resten 10 cl av vittvin. Har detta vin tillförts matlagaren, vilket är villrådigt, så skaffa fram nytt genast.

Koka ned fonden till 1/3 och tillsätt nu vispgrädde med ca 1 dl i taget. Koka detta under uppsikt och försiktigt. Såsen skall ha en såskonsistens och vara tills
Räckligt smakrik och tillräcklig mängd för 4 personer.

Passa potatisen så den inte blir överkokt. Slå av den när den är färdig och låt den ånga av. sätt på ugnen med enbart övervärme alt grill.

Tag nu pappret av de ljumma sjötungfiléerna, slå resten av eventuella rester av fond, som brukar samlas på fatet, i stora såskastrullen.
Koka upp hummersåsen en sista gång, kolla konsistensen och smaka. Bättra på smaken med salt, en nypa strösocker och eventuellt 1 msk cognac. Drag kastrullen av spisen och avsluta med de bägge äggulorna. Nu få inte såsen koka mera utan lägg nu allt hummerkött utom klorna och stjärtarna som vackert läggs ovanpå filéerna. Slå såsen över allt och se till att såsen väl täcker anrättningen, ställ in i ugnen och låt stå tills Walewskan har fått en fin ljusbrun färg. Tag ut ur ugnen och lägg tryffelskivorna överst i vacker rad. Servera genast på varma tallrikar och potatisen vis sidan i vacker skål med illvippor som dekoration.

torsdag 28 maj 2015

Foto sida.

Börjar bli dags att skapa med en fotosida. En fotosida som jag även kan sälja mina alster. Grejen är att jag vill ha någon sida som är bra, gärna billig. Wordpress är en jävligt statisk tjänst, vilket jag inte gillar. Jag byggde min första sidan med anteckningar som editor 1992. Sedan har jag haft olika editors genom åren. Så jag är inte främmande att göra en del jobb själv med taggningen. Jag är lite velig just nu. Inte så lätt när man har ångest för en skiten hemsida som man ska sälja lite bilder på. Alla förslag mottages.

Anno 1992

Har även beslutat att börja göra minst ett blogginlägg i veckan till att börja med. Min historia om min sjukdom kommer tillbaka igen. Har inte hft någon som helst lust att skriva. Förutom på min bok. Men nu har lusten kommit tillbaka som en smygande lepra. Den riktigt smetar sig fast.

Så nu börja jag.

XOXO

tisdag 5 maj 2015

5 fotografer jag följer på Instagram.

Här några fotografer som jag följer på Instagram. Fem fotografer som jag gillar skarpt. De är aktiva och skickar upp mycket bilder. Så gillar man bra bilder så följ dessa.


Ett foto publicerat av Aga (@aga.photos)





Ett foto publicerat av HobbyFotograf Yvonne Bill (@studiobill_photograph)


Ett foto publicerat av Irina Lily @irinalily (@irinabond1)


Ett foto publicerat av Freddy Håkansson (@freddyh57)