Google+

måndag 2 september 2013

Lite bilder från Motala.

Var hos farsan för en vecka sedan. Här är några bilder från den trippen. 
 
 
 

Söket på din sida är alltid viktigt.

 
SEO(Search engine optimization) är alltid lika viktigt för alla sajtägare. Även om du har en blogg en eller en vanlig hemsida. Ni som skriver här på blogg.se har kanske inte det bästa förutsättningarna att få ett sökord som du vill ska hamna högst upp i sökresultatet. 
Ska man börja någonstans, som är hela grunden för alla sajter på nätet, och så har det varit sen internet startades. Det är meta-taggarna. Beskriving och nyckelord. Kan du få till detta så är mycket vunnet. 
 
Så här ser taggarna ut här nedan, dessa ska finnas mellan <head> och </head>, och ingen annanstans. Nyckelorden kan vara rätt många. Det ska bara relevant för din sida.
När det gäller beskrivningen så är det en del man bör tänka på. För att crawlerna(sökrobotarna)ska finna sökord som relevata, så bör orden finnas i titeln, beskrivningen, nyckelorden och även helst i dina texter. En beskrivning ska helst innehålla 156 tecken. Robotarna är listiga, om du skriver för kort så ser dom den som en icke seriös sida utan ratar den.
Man kan även skriva dina sökord med fet stil, som i mitt fall Anders Stolt eller Finrod, villa man att sökrobotarna ska extra någa så skriven man de sökord i dina texter med fet stil. Du kanske har sett detta på andra sajter.

Om du har en blogg på en portal, typ blogg.se så har du säkert inte dessa taggar. Kopiera dess och sätt in dem i kodmallen. Kom ihåg att ändra det som är skrivet mellan "-tecknen. 

Beskrivning:
<meta name="description" content= "Tips och råd om hur du ska handskas med de mytomspunna meta-taggarna i samband med att du gör en sökmotoroptimering">

Nyckelord:
<meta name="keywords" content="meta-taggar, metataggar, meta description, meta content, sökmotoroptimera med metataggarna, meta taggarna, meta taggar, meta tags, sökmotoroptimering meta">
Här nedan finns en länk där du kan skriva in din sajt och sökordet som du vill att sajten ska stå för. Man får en del tips när betygen inte är högt. 
 
Kan även säga att en titel på din sajt ska innhålla 64 tecken för att det ska vara optimalt.

Kom ihåg att upprepningar är a och o för att din sajt ska finnas högt upp i söket. ;)
 
Har du problem så kontaktar du mig, via en kommentar, kik eller mail andersstolt@live.se. Min kik finns i till höger på sidan.

Swedish for dummies!

Här är kille som kan den svenska språket perfekt. Morgonens garv!!
 
 

Världen utan mobil.

Så skulle det gå med med världen utan mobilen. ;) 
 
 

Min pöjk!

En helt ointressad Grizzly. Den lille skiten sover när vi ska fotograferas ihop.

söndag 1 september 2013

Nu är hösten här.


Hösten kom intågandes idag i Norrköping. Med buller och bång. 14 grader och blåsigt, senare framåt kvällen så åskade det rejält. Nu vid kvart över åtta är det 14 grader, och inatt ska det 5 grader. Blir till att stänga fönstret som stått öppet sen i maj. Shortsen lades undan och ett par jeans och en hoodie åkte på när jag var ute.

Jag har annars mått rätt dålig, men det tar vi en annan gång. Plus att nätet har fungerat fruktansvärt dåligt här. Hade så gärna snackat med min älskling idag. Men vi kunde skriva lite på Viber. Men förhoppningsvis så kan vi snacka imorgon.

Blir lite Wallander ikväll med Grizzly på bröstet. Det gillar han. Hoppas ni haft en bra dag och helg. Var rädd om er i veckan som kommer. 
♥♥♥♥♥

Visste du att??

Att man kan göra symboler med ditt tangentbord typ: ☺♣♠○♥☻©™ Det man gör är att använda alt-knappen och en sifferkombination. Jag kan inte svara på hur det är med Macarna, det får du som använder dessa ta reda på själv. Här några kommandon som du kan använda. 

Kommer komma fler tips hur man kan använda sin dator som du säkert inte visste. Så bokmärk med eller ligg till mig på Bloglovin eller Blogkeen
 
Hoppas ni haft en underbara morgon. ♥♥♥♥♥

lördag 31 augusti 2013

Hemmagjord Dajm


Lördag idag och då får du gotta i dig lite. Här kommer en hemmagjord Dajm som du kan njuta av eller ge till en vän.

Ingredienser (30 portioner)
75 g smör
1 dl strösocker
2-3 tsk kakao
2 msk mörk sirap
2 msk grädde
¾ dl hackad sötmandel
150 g ljus blockchoklad

Tillagning

  1. Lägg alla ingredienser, utom sötmandel och blockchoklad, i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka i 18-20 minuter. Tillsätt sötmandeln på slutet.
  2. Häll upp på bakplåtspapper.
  3. Låt stelna lite.
  4. Markera 40 rutor och låt stelna helt.
  5. Bryt eller skär rutorna.
  6. Smält blockchokladen i mikro eller över vattenbad.
  7. Doppa bitarna i den smälta chokladen.
  8. Låt stelna lite och gör ett mönster med en gaffel.
  9. Låt stelna helt och förvara svalt.

fredag 30 augusti 2013

Fredag!!

Skönt med fredagar. Ikväll ska jag inte göra ett skit. Ta det lungt och kanske spela lite Minecraft, men några vänner. Har haft en jäkla skallvärk idag, så man bli lite lam. Men nu har den gett med sig. 
I helgen är det tvätt och lite annat som ska fixas, som städning. Men det är egentligen inte dirty här, så blir en sväng med snabeldraken och skura golvet. :) Normalt brukar det vara lite mer, men då min tjej är i Kuala Lumpur så är det lättstädat. ;) 
Så nu väntar katten och lite Minecraft. Vad ska ni själva göra denna fredag? 
 

tisdag 27 augusti 2013

Skomakarlåda


Klassisk svensk husmanskost som också är the original lunchlåda.

Ingredienser (4 portioner)

800 g potatis
1-2 dl mjölk
2 msk smör
1-2 paket bacon
600-700 g utskuren biff
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
salt
nymald svartpeppar
färsk persilja

Tillagning
  1. Ta ut köttet om det står i kylskåp.
  2. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
  3. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  4. Häll av vattnet och mosa potatisen.
  5. Smält smöret, häll i mjölken och värm. Häll blandningen över moset vispa fluffigt.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strimla bacon och fräs på strax över medelvärme, salta och peppra.
  8. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  9. Stek sedan biffarna c:a 2-3 minuter per sida.
  10. Lyft upp dem och lägg på ett uppvärmt fat.
  11. Vispa ur pannan med vatten och kalvfond till en skysås. Red eventuellt med lite maizena utrört i kallt vatten.
  12. Servera biffarna ovanpå potatismoset och toppa med stekt rökt skinka och lite skysås. Garnera med färsk persilja.