Naglar är ganska fantasifulla idag. Rena konstverken. Här några från min Pinterest.
onsdag 26 februari 2014
Fuck Facebook!!
Ja det är bara för att du som användare ska dela så mycket som möjligt för att FB ska kunna samla in din info. Det är ingen hemlighet att FB vill veta vad du och dina vänner gör på nätet. All den info du lämnar har bara en funktion, det är för att du ska få så mycket reklam som är relevant för dig och dina vänner. Man ska veta att Facebook har en sajt bara för att ägarna ska tjäna så mycket pengar som det går.
Nu till mitt problem denna gång. Jag håller på att starta en nu blogg som kommer handla om de mest roliga filmklippen på nätet. Bloggen är nästan klar och sidan på Google+ är klar, det tog typ 5 minuter för att ställa in deras inställningar. Plus att Google+ gör att det extremt lätt att sprida din blogg även utanför Google+ nätverk.
Just nu sitter jag på Facebook och ska göra samma sak. Sidan är gjord men inställningarna är så sjukt komplicerade så jag funderar att lägga ner hela skiten. Jag anser mig ganska teknisk och har haft en massa sidor på Facebook, men nu är det fullkomligt rena skiten. Går man in på inställningarna så tycker man att de givna inställningarna skulle vara för att skydda dig, men icke. Jag kan förstå att folk som skapar sidor på FB får problem.
Vill säga en sak till. Jag har blockat all min trafik från Facebook via min brandvägg. Och det är fruktansvärt vad Facebook gör för att kolla vad du gör på nätet. Loggarna på brandväggen är fullskitet av Facebook som försöker logga min trafik. Och det är inte bara en logg på en sida utan 5-10 stycken.
Så nu kommer jag ta mitt beslut hur jag ska göra med Facebook. Men det lutar åt FUCK FACEBOOK.
Etiketter:
Egna tankar
tisdag 25 februari 2014
Amerikansk äppelpaj
Ingredienser (8 portioner)
5 dl vetemjöl
200 g smör
½ dl kallt vatten
Fyllning
6-8 äpplen
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av ½ citron
1 ½ tsk malen kanel
2 krm malda nejlikor
1 tsk malen koriander
Pensling
1 ägg
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kör mjöl och matfett till en grynig massa i en matberedare.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
- Låt degen vila i kylskåp i minst 30 min.
- Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
- Blanda socker, vaniljsocker, citron och kryddor och blanda med äpplena.
- Dela degen i en större och en något mindre bit.
- Kavla den större biten och klä en pajform, ca 25 cm i diameter, med degen.
- Nagga botten och lägg i äpplena.
- Kavla resten av degen till ett lock. Lägg på locket på pajen och nyp ihop. Snitta några lufthål i locket och pensla med uppvispat ägg och strö på lite socker.
- Grädda pajen mitt i ugnen tills den har fått fin färg, ca 30 min.
- Servera ljummen med glass eller vaniljsås.
måndag 24 februari 2014
Citronpaj ♥
Ingredienser (10 portioner)
Pajdeg
225 g vetemjöl
150 g smör
1 ägg
3 msk strösocker
1 msk vatten
Fyllning
3 äggulor
5 msk strösocker
2 msk maizena
1 dl crème fraiche
1 dl pressad citron
rivet skal av 1 citroner
Maräng
3 äggvitor
1 ½ dl strösocker
Tillagning
- Pajdeg: Lägg socker, mjöl, smör, vatten och ägg i en matberedare och kör till en deg.
- Forma degen till en boll och platta ut den lite mellan plastfolie. Lägg degen kallt minst en halvtimme i kylen.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Kavla ut degen och klä pajformen med den. Nagga lite i botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10-12 minuter mitt i ugnen.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Fyllning: Vispa ihop äggulorna, sockret och maizenastärkelsen. Blanda i créme fraiche, pressad citron och rivet skal. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. Fyllningen ska vara lös. Den stelnar i ugnen.
- Grädda 25 minuter.
- Maräng: Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och vispa rejält.
- Ta ut citronpajen och bred försiktigt marängsmeten över. Grädda pajen i ytterligare 10-15 minuter till marängen fått en gyllengul färg.
söndag 23 februari 2014
Baconlindad fläskfilé med mozzarellasallad.
En festlig rätt som man kan förbereda i förväg. Det enda man måste vänta med är att steka den baconlindade fläskfilén. Mozzarellasalladen blir bara godare av att stå några timmar.
Ingredienser (4 portioner)
700-800 g fläskfilé, putsad från fett och senor
1 paket skivad bacon
salt
svartpeppar
Mozzarellasallad
3 dl crème fraiche
1 finhackad schalottenlök
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk timjan
½ dl strimlad färsk basilika
10-15 skivade cocktailtomater
3 mozzarellaostar
½ dl rostade pinjenötter
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Ingredienser (4 portioner)
700-800 g fläskfilé, putsad från fett och senor
1 paket skivad bacon
salt
svartpeppar
Mozzarellasallad
3 dl crème fraiche
1 finhackad schalottenlök
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk timjan
½ dl strimlad färsk basilika
10-15 skivade cocktailtomater
3 mozzarellaostar
½ dl rostade pinjenötter
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
- Skiva mozzarella i skivor. Blanda mozzarella, crème fraîche med örter och lök. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Låt stå i minst 30 minuter.
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna,
- Dela fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Rulla en bit bacon runt varje filéstubbe och platta till den lite lätt. Salta och peppra. Stek ca 5-7 minuter på varje sida.
- Servera salladen med den baconlindade fläskfilén. Strö över pinjenötterna.
onsdag 19 februari 2014
Cobb Salad
Som så många andra klassiska sallader är Cobb salad skapad av en slump på det som för tillfället fanns tillgängligt i köket.
För att göra en lyckad sallad är det alltid viktigt att arbeta med ingredienser av bästa möjliga kvalitet. Se framförallt till att ha riktigt mogna tomater och en ädelost av bra kvalitet.
Ingredienser (4 portioner)
1 kruka romansallad
4 ägg
1 paket bacon
200 g minitomater på kvist
1 avokado
150 g ädelost
färsk gräslök
salt
nymalen svartpeppar
Dressing
1 dl olivolja
1 ½ msk färskpressad citronsaft
1 msk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
½ msk worchestershiresås
1 nypa salt
Tillagning
Vispa ihop citronsaft, dijonsenap och olja.
Hacka, riv eller pressa vitlöken och rör i den.
Blanda i worchestershiresås och smaka av med salt.
Skölj och strimla salladen grovt.
Koka äggen, skölj dem i vatten, skala och halvera.
Stek baconet krispigt, lägg på hushållspapper och låt svalna. Skär i mindre bitar.
Skölj tomaterna och halvera dem.
Lägg allt på tallrikar eller ett stort fat.
Hacka gräslöken och strö på.
Smula ädelosten över.
Strö över salt och svartpeppar.
Servera med dressingen
måndag 27 januari 2014
måndag 20 januari 2014
Musikvideo, typ skitkul!
Har detta på min G+, så delar det inlägget här på bloggen.
Etiketter:
video
tisdag 14 januari 2014
Medeltidsveckan i Visby.
Visby är skådeplatsen för alla medeltidsnördar. Själv har jag varit där. Det är en mycket härlig syn när man kan se alla medeltidsklädda människor. I dagarna har det sänts ett program på SVT2. Speglar mycket av stämningen på detta 7 dagars äventyr. Håll till godo!
Sju dagar medeltid i Visby
Etiketter:
Egna tankar
,
video
måndag 13 januari 2014
Mexikansk kyckling ♥
En lättlagad och nyttig kycklingrätt med mycket smak. Servera med potatis, som ju faktiskt härstammar från just Mexiko.
Ingredienser (4 portioner)
4 kycklingfiléer
olivolja
1 ½ tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 krm malen nejlika
1 tsk cayennepeppar
15 gröna oliver, slantade
½ röd paprika, fintärnad
½ grön paprika, fintärnad
1 liten gul lök, hackad
2-3 klyftor vitlök, pressade
100 g rökt skinka, tärnad
1 dl persilja, hackad
3-4 dl tomatjuice
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en stor ungfast form med olivolja.
- Lägg i kycklingfiléerna.
- Blanda salt, svartpeppar, nejlika och cayennepeppar. Strö kryddblandningen över kycklingfiléerna.
- Fördela resten av ingredienserna runt om filéerna och häll till sist på tomatjuicen.
- Grädda mitt i ugnen c:a 30 minuter.
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)