Majssoppor är väldigt goda, även om du gör en helt ren majssoppa. Den påminner lite om en ärtsoppa. Men här är det kyckling med i soppan. Perfekt om man känner sig krasslig och sjuk. Men även i en termos på resan, eller bara som ett mellanmål.
Ingredienser (4 portioner)
2 kycklingklubbor
1 ½ liter kycklingbuljong
3 små färska majskolvar
3 vitlöksklyftor
4 msk matolja
2 ägg
2 msk majsstärkelse
salt
färsk koriander till garnering
vitpeppar
Tillagning
- Skölj kycklingen och lägg den i en kastrull med 2 liter vatten och några nypor salt.
- Koka upp och låt koka lätt tills köttet är genomkokt, vilket tar ungefär 20 minuter. Ta upp kycklingen men häll inte ut vattnet. Fortsätt att koka buljongen tills 1 ½ liter återstår.
- Skär av majskornen från kolvarna och hacka upp dem eller kör dem i en mixer.
- Riv upp det kokta kycklingköttet längs med fiberriktningen i fina strimlor.
- Finhacka vitlöken och bryn den i olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i buljongen och majsen. Låt koka i 4 minuter.
- Tillsätt kycklingen, knäck ner äggen i soppan, rör om och låt koka upp igen.
- Smaka av med salt och servera. Garnera med grovhackad koriander och en nypa krossad vitpeppar.