Google+

tisdag 31 december 2013

Året 2013.

Året 2013 började på sämsta möjliga vis. Jag tillbringade nästa tre månader på sjukhus. Var väldigt nära att dö. Var en hårsmån. Sen fick jag en pacemaker så blev livet mycket lättare. Så nu är jag en cybernaut. Här på bloggen har det varit lite hacka eller malet. Testade blogg igen, men det är så fel om man ska kunna blogga med frihet. Så nu är jag tillbaka här på Google. Jag har fått en ganska stor receptsamling på bloggen. Det drar en massa människor till mina recept. En annan sak är de bloggare som jag har som favoritbloggar. Det har blivit fyra poster och kommer bli fler. Några är redan på gång.



Men det absolut mest sedda inlägget 2013 är Rubbad fläskytterfile med potatissallad

Nu går vi mot 2014 och nollställer allt. Nya mål och utmaningar. 

Önskar alla läsare och andra som kommer in här ett Riktig Gott Nytt 2014. ♥ Kram på er. 

tisdag 24 december 2013

God Jul


Vill önska alla läsare en riktigt God Jul!

onsdag 18 december 2013

Gratinerad hummer ♥


Ingredienser (2 portioner)

1 stor kokt hummer
smör
4 färska champinjoner
½ purjolök
1 ½ dl vispgrädde
1 msk konjak
salt
nymald vitpeppar
1 msk vetemjöl
½ dl riven lagrad Grevé

Tillagning

  1. Dela hummern i två lika delar.
  2. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar.
  3. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form.
  4. Ansa svampen och skiva den.
  5. Fräs svampen i lite smör tills vätskan har kokat in.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Tillsätt purjolök och stek den mjuk utan att den tar färg.
  8. Häll på nästan 1 dl vispgrädde.
  9. Smaka av med konjak, salt och vitpeppar.
  10. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar.
  11. Rör ner hummerköttet.
  12. Fördela fyllningen i hummerskalen.
  13. Strö över osten.
  14. Gratinera hummern mitt i ugnen 7-8 minuter tills den har fin färg.
  15. Servera genast.

lördag 23 november 2013

Annnaiz blogg


Namn: Annis Pöntinen

Blogg: http://annnaiz.blogg.se/

Ålder: 16 år

Ort: Eskilstuna.

Det finns en hel massa unga bloggare i Sverige. Då jag följer många bloggare så åker en del i papperskorgen direkt, men vissa följer jag med intresse. En av dessa är Annis blogg. Det är fjärde bloggen jag presentera här. Alla har det gemensamt är att de tar sina egna bilder och redigerar dessa själva. De jobbar med stativ och fjärrutlösare. På Annis blogg finns det väldigt mycket bilder och mycket vackra bilder.


Hon fixar sina bilder i Photoshop och det är alltid hög kvalité på bilderna. Trots att denna tjej är bara 16 år, så kommer hon säkert att gå långt med sin blogg om hon fortsätter att utvecklas. Annis har bara bloggat i tre år. Hon har redan visat att hon har mycket bra bilder likvärdiga som de redan etablerade fotobloggarna. Det jag är mest imponerad av är Annis förkärlek till att ta bilder i motljus. Många gör det, men få som behärskar det som Annis. Att ta i motljus är en konst i sig. Behärskar man det så går det per automatik och det går inte åt så många bilder om man vi ha resultat. Det handlar om vinklar och hur mycket man vågar ta ut svängarna. Det är det som gör en medelmåttig fotograf till en utmärk fotograf.





Bloggen i sig handlar om mycket, konserter, resor, modellfotograferingar, smink, outfit bilder, tips och mycket mer.
Nu ska jag välja ut en bild på bloggen som är bäst på Annis. Det var väldigt svårt, Annis bilder är väldigt bra. Men jag har valt en bild.
Motivering: Trots motljus och skimrade snö så är bilden väldig fin. Risken är att allt skulle varit vitt, men här är ansiktet i fokus och det räcker för mig för en sådan bild.


Som vanligt som ställda jag fem snabba frågor till Annis.

Kamera du använder? Jag använder Nikon D3000.

Favoritblogg/ar? Linafoto

Favoritplagg? Mysig vit stickad tröja.

Drömsemester? Åka till L.A

Bästa känslan? Att vara kär.

Annis kommer ha en julkalender på sin blogg med tävlingar. Kommer bli intressant. 

Annis på sociala medier:

Blogg
Twitter

Som alltid har jag prata med Annis om att få använda hennes bilder från bloggen. Kollaget som jag gjort tillhör givetvis Annis med.

fredag 22 november 2013

Fredagsmys med Grizzly.



Fredag kväll, och Grizzly ligger bredvid mig och sover. Han är för mysig den lilla kissen.
Har skrivit ett inlägg som kommer upp imorgon om Annis blogg. En 16-åring bloggerska som tar sina egna bilder och redigerar dem själva. Men mer om detta imorgon.

Sitter och tittar på TV-tablån. Alltså det är fredag kväll och det är bara skit på varenda kanal. Jaja....en del skriker Idol! Men ärligt talat, är det man vill se en fredagskväll? NEJ!

Några tips på filmer som har några år på nacken som en del säkert inte har sett. Så här är listan om du är sugen på film, istället att kolla på Idol.

Hajen
Pulp Fiction
Brotherhood of the Wolf
Sucker Punch
Nyckel till frihet
Det stora blå
Instängd

Här är några av mina favoritfilmer. Tar de senaste filmerna jag gillar någon annan gång.

Ha det bra.

Chokladmuffins


Stora bulliga USA-inspirerade chokladmuffins har gjort ett ostoppbart segertåg genom den svenska café-djungeln det senaste årtiondet. Godast att njuta tillsammans med en välgjord cappuccino eller caffelatte.

Receptet är beräknat för 12 stora muffins.

Ingredienser (12 portioner)

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk raps- eller matolja
4 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
150 g mörk choklad

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, lite åt gången.
  4. Hacka chokladen och blanda ner i hälften i smeten.
  5. Klicka ut smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt .
  6. Strö på resten av chokladen.
  7. Grädda i 20-25 minuter.
  8. Låt svalna på galler.

måndag 18 november 2013

Flygande Jacob ♥


Flygande Jacob är en klassisk rätt för oss svennebananer. Nu har rätten blivit kult igen, så här kommer ett klassiskt recept på rätten. Servera det gärna med ris och lite sallad.

Ingredienser (6 portioner)

1-2 grillade kycklingar
1-2 paket bacon
5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
2 bananer
1-2 dl salta jordnötter
2 krm nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Plocka köttet från kycklingen, dela det i halvstora bitar och lägg i en ugnssäker form.
  3. Skär baconet i bitar och stek det några minuter i torr stekpanna. Häll av fettet som bildas.
  4. Fördela den stekta baconen över kycklingen.
  5. Skiva bananer och fördela över kyckling och bacon.
  6. Blanda chilisås med vispgrädde, curry och svartpeppar i en skål. Häll över kycklingen.
  7. Grädda din Flygande Jacob i ca 20 minuter.
  8. Vid servering så strör du över jordnötter.
  9. Servera med ris och en enkel grönsallad.

söndag 17 november 2013

Lite tankar ovanför E22:an.

Tittar ut över E22:an. Mörkret kommer allt snabbare. Ändå är det över en månad kvar till ljuset vänder. Hatar vintern och de allt mörkare dagarna. Fast vad ska man göra?
Idag har det varit extremt svårt. Kroppen är full med vatten och tar mediciner för det. Pissar i parti och minut, måste bli av med det. Har varit så här under ett bra tag nu. Det är väldigt ledsamt att inte kunna göra det jag vill göra. Jag känner att jag aldrig blir bra från detta. Det är en evig kamp att överleva dagen. Är dock väldigt tacksam för min lilla dator som jag har inopererat i bröstet. Pacen gör så att jag fått leva, annars hade jag varit död nu.

Saknar min Kajsa så otroligt mycket. Fattar inte att hon snart har varit borta i sex månader. Så fruktansvärt overkligt.

Nej nu är det slut på allt tråkigheter och det är dags att fixa lite mat och se någon bra film.


 1973666924 

lördag 16 november 2013

Ångbåtsbiff ♥


Kommer du ihåg hur en gammaldags biff med lök smakade? En sådan där som serverades på olika ölkafeer och enklare matställen ända in på 1960-talet. Hittar du den idag är det kanske under beteckningen ångbåtsbiff. Det här är ett typiskt recept i Husmoderns kokbok, 17:e upplagan, utgiven 1926.

Ingredienser (1 portion)

biff (150-200g)
rödlök
smör
salt och vitpeppar
kokande vatten
en köttklubba(!)

Tillagning

  1. Skär köttet i 3 cm tjocka skivor och bulta det på bägge sidor med en köttklubba
  2. Salta och peppra.
  3. Bryn smör och stek köttet hastigt i het panna. En minut på varje sida räcker för ett väl tillplattat kött.
  4. Lägg biffarna på en varm tallrik och bryn rikligt med skivad rödlök i samma panna. Lägg den stekta löken på och omkring biffarna.
  5. Slå kokande vatten i pannan, vispa om och häll över biffarna.
  6. Servera gärna med kryddsmör.

tisdag 12 november 2013

Snart gör Mikael Persbrandt Beorn i nya Hobbit filmen.

Jag som är lite smånörd på Sagan om ringen och de nya Hobbit filmerna. Vilken man kan se i min header på bloggen. Den 11 December är det dags för den nya Hobbit: Smaugs ödemark. Då spelar Mikael Persbradt Beorn, en jätte som kan förvandla sig till en jättebjörn. Här är lite från Beorns hem i filmen och lite annat. Ska bli sjukt kul att se filmen.