Google+

lördag 5 oktober 2013

Folk som besökt bloggen.

Bloggen har till idag besökt av personer i 38 länder. Givetvis ligger svenskarna i topp på den listan. På andra plats ligger jänkarna. Sedan följer Finland, Norge och Åland. 7 av 6 världsdelar är represterande, det är bara Antarktis som inte finns med i min karta.




















Det som gör mig mest glad att besökarna stannar runt 4 minuter per besökare. Vad det gäller unika besökare så har jag olika tjänster som förser mig med analyserna. Det är Google Analytics som gäller för alla sajter och som folk vill se när man presenterar sin sajt för eventuella reklampengar. Min erfarenhet av Google Analytics är att det inte stämmer med siffrorna de presenterar. Deras siffror är för lite om man vill ha sanningen.

Jag gjorde ett test under en vecka. Det var folk som besökte sidan från 5 världsdelar varje dag under 7 dagar. De svenskar som var med i testet var 10 stycken. 2 från de övriga världsdelarna. Dessutom så skulle de gå in på sidan på deras favoritdator, platta eller mobil. Då kunde jag hålla koll på vad deras nätanslutning, operativsystem, mobil och platta. För att testet skulle vara samma för alla, så skulle de gå in på startsidan och sedan till en sida som låg längre tillbaka i tiden som ingen besökt på länge.Samt att de skulle vara på sidorna i minst 1 minut per sida.

Efteråt så visade det sig att bara två världsdelar var represterande i Analytics under veckan. 65% av de besök som jag fick av testpersonerna var med, men resten fanns inte med i deras analys. Här besannades mina misstankar att Google Analytics inte sköter sina åtagande som analystjänst. Kollar man Blogger och deras statistik så stämmer inte det heller med Analytics. Då är dessa från samma företag.

Så det bästa är att ha olika tjänster kopplade till din sajt. Ta de som har mest besökare och de som har minsta och lägg dig mitt i mellan. Då kommer man närmast sanningen skulle jag tro.



Make your choice.

Cajungryta med kyckling och chorizo. ♥


Cajuner är en inflytelsrik etnisk grupp i den amerikanska delstaten. De härstammar från fransktalande utvandrare från Arkadien i Kanada. Kännetecken för cajunköket är dess smakrikedom och att det är nyttigt.

Ingredienser (4 portioner)

600 g kycklingfilé
½ dl kinesisk soja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 tsk chilipulver
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
3 chorizo

Tillagning

  1. Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Blanda kycklingbitarna med soja.
  3. Hacka lök och vitlök.
  4. Stek löken mjuk i olja.
  5. Blanda kryddorna och låt dem fräsa med en stund.
  6. Tillsätt krossad tomat, lagerblad, farinsocker och vatten.
  7. Smula i buljongtärning och koka upp.
  8. Lägg i kycklingbitarna och kokapå låg värme i 15 minuter.
  9. Skiva och stek chorizon.
  10. Lägg ner chorizon i grytan tillsammans med grädden.
  11. Koka upp.
  12. Servera med kokt ris och färsk persilja.

Vädret i Norrköping idag. Few Showers today!





8 C 10 Solen går uppOctober 05, 2013 at 07:05AM och nedgång October 05, 2013 at 06:17PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 8C

fredag 4 oktober 2013

Thomas Hawk och andra fotografer.

Det finns enormt med duktiga fotografer på Google+. Är du fotointresserad så bör du gå med på Google+. Det finns massor med inspiration på sida, både för amatörfotografen och för proffset. Vill dua ha hjälp att hitta fotografer så hjälper jag gärna till.
Här är en duktigt fotograf som heter Thomas Hawk. Du kan kolla hans alster även om du inte är medlem på Google+.


Tips för bloggare del 3: Texter



Om du följt med i del 1 och del 2, så börjar det bli dags att skriva lite om texterna du presenterar. Det finns alldeles för många inom bloggvärlden som har en bild och någon kryptisk text över bilden som inte handlar om bilden. Detta fenomen är typiskt för folk som måste skriva något för att fylla ut sin blogg. Då är det bättre att skriva ett ordentligt inlägg per dag än att kränga 3-4 skräpinlägg per dag, som ingen kollar på. Vill du ha mycket besökare så är det viktigt att du kan prestera. Det gäller inte att ha massor med besökare, det viktiga är de som kommer tillbaka gång på gång. De är de besökarna man vill år, som gör att du får en större publik på sikt. Du behöver inte vara någon kungen på att skriva, utan bara att du kan uttrycka dig på förståelig svenska.

Det finns de som skriver både på engelska och svenska. Skräckexemplet är när man skrivet ett stycke och sedan översätter det engelska direkt efter det svenska stycket. Sedan försätter man på nästa stycke med svenska och så vidare. Det blir fruktansvärt att läsa. Ska man ha två språk. Kör med ett språk i taget och översätt det efter första språket. Då kan läsaren välja vilket språk han/hon vill läsa utan att krångla till det.

Sedan har vi detta med smiles. Många använder smiles på sina bloggar. Smiles är till för att ha en aktiv konversation. En blogg är som en artikel för de som läser den. Man använder inte smiles i artiklar. Det är en sak att använda smiles i kommentarerna. Där har man en konversation med sina läsare.














Här ovan är en ganska stor bloggare som har gjort ett vanligt inlägg. Det ser fruktansvärt oseriöst ut. Som någon skrivit ett sms. Det är orden som ska vara det intressanta.
Om du vill ha en bra konversation med dina läsare så skaffa Disqus direkt. Att använda de förbyggda kommentarfältet på många bloggar är rena 90-talet. Se till att nu kan svara era läsare på ett normalt vis och där kan nu köra med smiles hur mycket ni vill.

Så fundera på vad du vill skriva och ha en mening med det. Ha bilder som relaterar till vad du skriver och skit i smiles.

Kanelbulle



Du vet väl hur man gör för att baka riktigt saftiga och porösa kanelbullar? Se till att fyllningen har rikligt med smör. Många recept har alldeles för lite smör. Det är det som avgör om du får hårda bullar eller saftiga och porösa bullar.

Ingredienser:

Deg:
50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
3 tsk malen kardemumma
ca 11-13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
Pensling:
1 st ägg
Garnering:
 pärlsocker
Utrustning du behöver:
50 st bullformar

Gör så här:
Bulldeg:
  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret i en kastrull utan att det kokar. Tillsätt mjölken. Rör om och låt det bli fingervarmt 37°C om det inte redan är det. (OBS! Tänk på att det är viktigt att det inte är varmare än 37°C för vid 40°C så dör jästen. Rör om i botten eftersom det är varmast där. Känn med ett finger, när det varken känns varmt eller kallt när du stuckit ner fingret i vätskan så är det 37°C. Glöm inte att röra om innan du känner efter. Om det blivit för varmt, ta bort kastrullen från plattan och rör om och låt stå tills det svalnar till rätt temperatur.)
  3. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. 
  4. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
  5. Mät upp vetemjölet i litermått eller väg det. (Att gräva med decilitermått i mjölpåsen är inte att rekommendera eftersom du nästan garanterat kommer ta alldeles för mycket mjöl eftersom det packas när man gräver och då blir det torra bullar.)
  6. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in vetemjölet i degen. När degen är mjuk och smidig och släpper bunkens kanter är den klar. Undvik att arbeta in onödigt mycket mjöl - ju mer mjöl desto torrare bullar.
  7. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakhandduk ca 30-45 minuter.

Utbakning och fyllning:
  1. Under tiden degen jäser mäter du upp smör, strösocker och kanel i en bunke. Låt stå framme minst 15-30 min så att smöret blir mjukt.
  2. Kör med elvisp (med vispar) till en jämn smet.
  3. När degen jäst färdigt, häll upp den på ett mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i 2 delar (om du gör en sats).
  4. Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. 
  5. Bred på hälften av fyllningen (om du gör en sats) och rulla ihop.
  6. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt.
  7. Låt jäsa under bakhandduk ca 30-45 minuter.

Pensling och garnering:
  1. Vispa upp ägget och sätt på ugnen under slutet av jästiden.
  2. Pensla försiktigt på de färdigjästa bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200°C i 10-12 minuter tills bullarna fått fin gyllenbrun färg.
  4. Låt gärna bullarna svalna på galler under bakhandduk.
  5. Frys helst in de bullar du inte äter upp samma dag så fort de svalnat ordentligt.
#kanelbullensdag

Mostly Sunny idag!





Dagens högsta temperatur blir 13C och den lägsta blir 4C

torsdag 3 oktober 2013

Facebook gör som Google och bygger en stadsdel för sina anställda.

Kakbullar ♥


Om man har ont om tid och vill bjuda på något till kaffet är det här ett perfekt val.

Ingredienser (20 portioner)

100 g smör
1 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
pärlsocker

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop smör och socker.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt det.
  4. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i smeten.
  5. Rulla bollar och doppa dem i pärlsocker.
  6. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 8-10 minuter.