Google+

tisdag 22 februari 2011

Stenen och kusliga sidor

Igår hade jag en otroligt jobbig dag. Fylld med smärta och läkarbesök. Jag var extremt trött igår kväll och somnade tidigt. Klockan 03.10 vaknade jag av en mycket behaglig känsla i kroppen. Ingen smärta utan bara en enorm lust att kasta vatten. :) jag fick nästan en euforisk känsla. kan tänka mig att troende får samma känsla när de på nåt outgrundligt sätt möter Jesus.
För i slutklämmen kom stenen. Jag var fri!! Men känslan var väl inte när kom ut, utan den känsla att få känna sig hel igen. Jag har varit smådålig till och från länge. Fått feber utan orsak och vart allmänt dålig i ett år. Ger mig fan på att det är stenen som ställt till med detta. Nu känner jag mig väldigt pigg och kry. Nästan larvigt pigg. Jag vet då de gjorde en dataröntgen igår att jag inte har nån mer sten liggandes.

Hur förebygger man nu detta gissel? Jo det kan jag tala om. Dricka massor med vatten, 2 liter om dagen och ät mycket varierad kost. Undvik socker,kaffe.alkohol,mejeriprodukter och citrusfrukter. Även om du dricker mycket annat så är det inget som slår vatten. Det är resterna från det andra du dricker som njurarna tar hand om som bildar stenar. Men en njursten som du lägger i rent vatten löses upp.

Nu säger kanske en del att det är ärftligt. Man vet väldigt lite om hur njurstenar bildas rent generellt. Men man har testat om det beror på ärftlighet eller inte. Finns inga belägg för det alls. De har testat grupper där flera har haft njurstenar tidigare men inga efterkommande har haft problem. Likaså har det i vissa släkten inte funnits nån med problemet där det dykt upp senare. Historiskt så har problemen varit mycket mindre. Det är vår livsföring vi har idag som ger problemen. Dåliga matvanor och alldeles för mycket socker i den mat och det vi tuggar i oss.

Tänkte bjuda på en bild av min njursten. Hehehe...


Nu över till nåt helt annat. Ni som gillar spökhistorier och annat okult så har jag en sida ni borde besöka. Snubblade över den igår när jag googlade om njurstenar. Här finns tonvis att läsa, allt från onda dockor till kända fenomen. Mycket kul och läsvärt. Även om man inte tror på det så är det intressant läsning.


Nu ut i solskenet och njuta av den.

På återhörande.

måndag 21 februari 2011

Sten i maskinen

Tidigt i morse hände nåt ganska oväntat. Jag vaknade vid 04.50 med smärta i sidan och ryggslutet. Men somnade om och vaknade igen straxt efter 6 med en jävla smärta. Ett tag trodde jag fullaste allvar att jag skulle dö. Jag har en väldigt hög smärttröskel, men detta var utöver det vanliga. Jag visste inte vara jag skulle ta vägen. Vad jag än gjorde så var smärtan konstant. En smärta man inte på något vis kunde komma ifrån. Svetten bara rann och när det stegrades ytterligare så kröp jag omkring på alla fyra och spydde av smärtan. Var det absolut sjukaste jag varit med om. Efter en timme så kunde jag komma så mycket till sans att jag kunde lägga mig i soffan och med ren vilja hålla smärtan ifrån mig ett tag. Ställde mig i duschen och det var skönt.

Sen satte skiten igång igen och jag var tvungen att ringa min far så han kunde köra mig, då jag inte kunde ta mig för egen maskin till akuten. Väl där blev det Voltaren i muskeln och sen tog det en kvart så var det frid och föjd igen. Var en oerhörd skön känsla att slippa smärtan. När jag förra vintern fick besked om att jag kanske hade lungcancer så hade de hittat en njursten på en millimeter. Det sa de inte till mig dock. Så då visste vi vad det var. Läkaren sa till mig att han såg direkt på mitt rörelseschema vad det var. Njustenspatienter är otroligt oroliga och kan inte vara still. Jag vart hemskickad, med ett recept som jag inte skulle ta ut än, utan fick jag tillbaka smärtan skulle jag komma upp igen. Tog 5 timmar så var jag där igen. Ny spruta och röntgen. Nu hade stenen växt till 3,5 millimeter. Så nyss hemkommen efter en full dag i den svenska sjukvården så sitter jag nu här med en sten på 3,5 mm som jag ska pissa ut och en del suppar som jag ska ha upp i mumindalen när smärtan blir för stor. Sprutan börjar avta och smärtan är på gång igen. Så om en halvtimme är det dags. :P

Hoppas ni andra haft en mycket bättre dag.

lördag 19 februari 2011

En himla massa......

Tiden går mellan inläggen. Det är fullt krig på V12 och sen ska man hinna med irl. Men det som tagit en hel del av min tid sista veckan är min site Kungen och slaven. Har byggt upp den och gjort det i en helt ny editor. Grymt program, men mycket nytänkande då man ska ha upp en sida. Tänket att ha en struktur när man bygger en websida finns ju alltid där, men i detta program så höjs det tänket ett par snäpp.

Har dock kommit en liten bit på vägen till en färdig site. Men tänkte jag skulle släppa lite på sidan så ni som läser detta får se hur det kommer se ut på ett ungefär. Det som fångade mitt intresse igår, var det faktum att jag kopplade en webbutik till sidan också. Detta vart en injektion som satte fart lite på geniknölarna en hel del.
Så nu finns det en del i butiken. Men kommer finnas lite flashiga konceptprylar där sen. Nu har jag bara lekt lite med butiken. Kul att sätta tryck på saker. :)

Så ni som vill flukta runt lite kan göra det på www.kungenochslaven.se
Skriv gärna en kommentar i gästboken innan ni går därifrån. Feedback är alltid bra. :)

Ha en trevlig afton!!

onsdag 9 februari 2011

Från blogg till hemsida

Länge sen jag skrev nu. men krig och elände har hindrat mig. :) Bloggen kommer nu få stå för namnet på en hemsida. www.kungenochslaven.se blir den nya siten för dig som gillar saker man kan tanka gratis, nya program, mitt privata bildgalleri, bloggen kommer finnas där, plus en massa annat. Räknar med att de första stegen i denna process kommer ske inatt eller under dagen imorgon. Det blir då en liteversion som kommer finnas tillgänglig, men det gör det hela så mer spännande till nästa gång man skickar in på sidan.

Kommer uppdatera sidan varje dag så det alltid finns nåt nytt. Just nu jobbar jag med designen. På sidan av jobbar jag med designen till min andra nya sida www.spiderwebsproject.se. Men det är kul, för det blir inte så långrandigt. :)

Så jag kommer hålla alla underrättade hur arbetet fortskrider här på bloggen.

Spider


Vill du ha ett webhotell plus domännamn med 15%  rabbat? Kolla här.