Google+

tisdag 28 december 2010

Så här gör riktiga män när de badar spa.


Inge jävla hitte på med fjolltunnor i trä eller bögplast.


Pajalaspa

söndag 26 december 2010

Tarantino och svordomar

Har legat nerbäddad i soffan hela julen, förövrigt en helt otroligt skön soffa. Haft en liten Quentin Tarantino dag. Reservoir Dogs och Jackie Brown har det tittats på. Den förstnämnda har en egen grupp på Facebook med 414 000 medlemmar. :) Inte dåligt för en film som var en lågbudgetfilm från början. Förövrigt Mr Tarantinos första film.
Tarantino har två stora gåvor som gör honom till den han är. Hans entusiasm och konsten att få till en ypperlig dialog i extremt våldsamma filmer. Pulp Fiction är den jag gillar mest, eller rättare sagt älskar. En av de bästa filmer som gjorts. Han är inte bara stor regissör utan skriver mycket film med. Natural born killer har han bland annat skrivit. Vilket märks. :) Den glöd för film han har är sällan man ser. Hans energi är helt sjuk.

En storhet med hans filmer är nog dialogen. Även om han har med skådisar som inte är så kända så blir just dialogen otroligt naturlig. Det beror just på hans sätt att arbeta, han nöter in manuset i skådisarna och har mycket repetitioner innan filmningen. Många filmer har just bristen i dialogen. Man ser vilka filmer som skådisarna går in, kör sin grej och sen är det inte mer. Det skulle aldrig Tarantino tolerera. Även om det är mycket våld och blod så blir sällan dialogen tråkig utan man lyssnar även om det är mycket konstiga dialoger ibland. Men sjukt bra. Pulp Fiction storhet är just dialogen och hur den väver in hela handlingen, trots att det hoppas hit och dit i handlingen så är det inget konstigt med det, för tråden hålls vid liv i just dialogen.
Ta det med klockan som Bruce Willis blir tokig på sin flickvän för hon glömt den i hans lägenhet. Visar sig sen att den har varit uppkörd i två rövar under 7 år under Vietnamkriget. Hur fan kommer man på en sån historia? Hahaha. Så hatten av för Tarantino som förgyllt min jul, trots feber och halsont.

En sak som jag funderat på är alla svordomar vi använder. Taskigt ordförråd säger en del, men jag skulle nog vilja påstå motsatsen, för svordomarna är ju en del av just ordförrådet. Nu har jag inte funderat på hur man använder svordomar utan deras uppkomst. I Sverige så svär vi mycket på religiösa grunder, typ, fan, jävlar, satan och helvete. Nu ska jag inte säga att detta är rätt, men jag tror att vi just använder mycket sånt är på grund av vår lilla tid som kristna.
Alltså svordomar som dessa lever kvar sen vikingatiden. Nu kommer nog nån att säga att så kan det ju inte var utan det är onda ting vi använder som svärord. Men skulle vilja påstå att det är det inte alls. Vad säger att satan är fulare än "herre gud"? För mig är det som vilket ord som helst. Använder det som förstärkningsord bara. Så min teori om att svordomarna uppkomst med religiös bakgrund kom nog till under vikingatiden då folket tvingades att bli kristna.

Då kommer frågan, hur svor dom då innan nån visste om Jesus och skäggapan i himlen? Kanske som Hem till Midgård? Vid Balders balle! Det tror jag dock inte, för asatron i Sverige har funnits så otroligt länge och är en naturtro som kom med människorna. Att då häda sina gudars namn fanns nog inte. Men jag kan tänka mig att fy, usch, blä och typ såna ord var det de använde. Men man använde nog kroppsliga och extremitetssvordomar med som typ skit och arsel. Dessa används ju gärna idag med. ;)
Nu tycker jag att vi i Sverige har väldigt milda svordomar om man jämför med de mer sydländska länderna, där kristendomen och islam funnits så oerhört mycket längre. Nej där är det mer könsord. Fitta ock kuk är vanliga, men även så grova svordomar som, jag ska knulla din mamma. Nu börjar det också bli mer vanligt här hemma med. Men det beror nog på att vi har så många svenskar med invandrarbakgrund som gör sitt till.

Det vara lite tankar jag haft här i soffan medans febern har pulserat genom kroppen. Så vi avslutar väl med ett, vid Mimers patte, syns en annan dag. ;)

Här kommer en liten svordomsvisa för er som har taskigt ordförråd. ;)lördag 25 december 2010

Så underbart med snö.

Febertoppar som gör det omöjligt att sova. Hittade denna klassiker. Kommer ihåg denna gick varm på faxarna förr. Ett så kallat faxskämt. :)


Så underbart med snö!

9:e december
Vi vaknade upp här i Arjeplog till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen?
Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.
Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln.
Vilket underbart liv.

12:e december
Solen har smält all vår fina snö, vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt!
Anders säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt.
Anders är en trevlig människa, jag är glad att han är vår granne.

14:e december
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt.
Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna.
Detta är livet!
Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen.
Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e december
50 cm till.
Sålde min Volvo och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar.
Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera, men jag tycker det verkar löjligt.
Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e december
Snöstorm i morse.
Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade.
Ont som fan.
Frugan skrattade i en timme… Roligt…

17:e december
Fortfarande långt under noll grader.
Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans.
Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne.
Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt.
Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e december
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt.
Mer snöskottning, det tog hela dagen.
Snöplogen kom två gånger idag.
Försökte hitta en grann-unge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom.
Jag tror dom ljuger.
Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars.
Jag tror dom ljuger.
Anders säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet.
Jag tror Anders ljuger också!

22:a december
Anders hade rätt om att det blir en vit jul.
Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så in i helvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti!
Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta.
Försökte hyra Anders att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid.
Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

23:e december
Bara 5 cm snö idag.
Det är nollgradigt nu.
Frugan ville att jag skulle jul dekorera huset i morse.
Är hon helt jävla slut eller?
Varför sa hon inte det för en månad sen?
Hon säger att hon gjorde det, men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

24:e december
God jul!
15 cm.
Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av
skyffeljäveln.
Tror jag fick en hjärtattack också.
Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fan i mej ta tag i
pungen på han och dra han genom snön!
Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att
jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt..
Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade
julklapparna, men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen…

25:e december
50 cm till av förbannad jävla snö!!.
Blev insnöad.
Tanken på att skotta får mitt blod att koka.
Gud vad jag hatar SNÖ!!!
Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog
till den jäveln i huvet med skyffeln…

26:e december
Fortfarande insnöad.
Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! Och allt var HENNES
idé..
Hon går mig på nerverna…

28:e december
Fortfarande insnöad.
Satmaran gör mig galen.

29:e december
25 cm till.
Anders säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in.
Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30:e december
Taket rasade in.
Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet
och kärringen har åkt till sin mamma…

31:a december
Eldade upp hela jävla hushelvetet.
Ingen mer snöskottning här!!

8:e januari
Jag mår så bra.
Jag älskar dom här små pillren dom ger mig, men varför är jag fastbunden i sängen
?

fredag 24 december 2010

Julen är härmed nedlagd.

Usch och fy! Suttit och pratat med min gode vän Tommy i luren några timmar. Han är förskyld och dålig, jag är förskyld och dålig. Värst är halsen. Jag insåg precis att min jul slutar här och nu. Blir inga prinskorvar och julnubbe. Bara att inse att man får fira sin jul i hemmet ensam. Men några köttbullar som Tommy stekt på fabriken i Skara ska jag nog få ner. Men nu är klockan sen och tomten jobbar för fullt, men inte den tomten som kommer med klappar utan den lilla vätten som ser till så alla har det bra. Både människor och djur.

Önskar alla en fin jul och låt en tanke gå till alla barn där ute i världen som inte har det så lätt. De är värda en tanke.

Min favorit julsång. :)


tisdag 21 december 2010

Hur fan ska det se ut?

Har nu suttit i flera dagar och funderat hur min blogg ska se ut. Rent designmässigt med färger och bakgrunder är jag nöjd. Även om inte alla gillar bajsbrunt, så gör jag det. Dels för att ingen annan har det och sen vara lite emot alla vita bloggar som finns. Kärringen mot strömmen.

Men innehållsmässigt. Min vänstra sida har nu från ha varit en riktig reklampelare blivit en mer informationspanel. Först har ni vädret, alltså vilket jävla helvete jag har här på vintern. ;) Kan följa mig hela tiden, hur jag lider i kylan. NMI & NRK i Norge ställer upp med den widgeten. Tack Norge! :)
Sedan följer min twitter. Tänkte det kunde vara kul för nån. Sedan följer en reklam. Just nu bara en.
Vill bara säga en sak om den reklam jag har på sidan. Jag gör bara reklam för sånt jag har varit i kontakt med själv och som jag tycker är bra. Nån annan reklam kommer inte förekomma här. Förhoppningen är att kunna dra in lite extra pengar. Har ju redan blivit en liten slant. ;)

Blogginläggen gjorde jag om igår och tog bort all reklam emellan inläggen. Det var bloggers egna koncept och jag kan själv inte stå för deras reklam så då skippar vi det. :)

Högersidan är navigeringssidan. Överst är väl den widget jag är mest nöjd med. Nu kan alla i hela världen läsa bloggen, bara skifta språk. Tycker engelskan och ryskan ser godkänt ut.*asg*  Vidare så finns mitt arkiv och sen lite om mig. Sen har jag en ny grej. Min skypestatus, så du ser när jag är online på skype.
Sen lite reklambanners och sen mina bloggande vänner. Där kommer det komma upp nån mer blogg.

Ni kanske inte har sett det, men längst ner på sidan i botten på bloggen finns två lite kul grejer. Dels en widget där man ser från vilka länder som varit inne. Nu har den kommit till på senare tid, så man ser inte de som varit där innan, men då får man lägga till 5-6 länder. Under den har jag en widget från ImageShack. Vill då få en webbadress på en bild du har på datorn så använder du ImageShack. Ingen registrering behövs, bara ladda upp så har du en url till din bild. :)

Vad som händer i framtiden vet jag inte, får nya infall varje dag. Kommer bli mer duktig på att sköta reklamen på ett snyggare sätt så den inte förtar läsandet. Men så länge jag får in lite stålar på den finns den kvar. :)

Nu ska jag ut i den 15 gradiga kylan och lida. Men det får vara hur jävla kallt det vill nu. Våren är på väg. Det blir ljusare och ljusare för varje dag nu. Inget kan stoppa våren. Fy fan, here we go!

måndag 20 december 2010

Kul med foton

Igår gjorde jag lite reklam på facet för en bra fotosida som jag haft ett tag. Photobox. Kom i kontakt med dem för drygt ett år sen. De var billiga och man fick 50 bilder gratis. Men många som kör med detta. Men var ju tvungen att testa. Helt sjukt bra och grymt snabba. Man reggade sig bara och laddade upp sina bilder och sen kom de hem efter några dagar. Mycket sånt man kan göra hemma med sin skrivare, självklart. Men ibland är man bekväm och då är det bra med en leverantör som gör det snabbt. Det jag gjorde reklam för igår var att de nu bjuder på hundra bilder istället för 50.

Var nu inte det jag skulle skriva om utan den tjänsten de har med fotoböcker. Det är så coolt. Man kan sitta och ladda upp sina bilder och sen göra en bok av allt, inbunden om man vill med en juste framsida och text genom hela boken.. Är man reggad så kan man lätt spara ner sitt jobb med boken och återkomma till den. Jag har pillat lite med dessa saker idag. I min iver att få en bok gjord och kanske beställa den efter jul så kom jag på en ypperlig idé. Bilder är ju minnen, men glöms bort i datorn eller i en låda.

Men då slog det mig att man kan ju faktiskt spara boken om man vill fortsätta en annan dag. Så nu är min tanke att jag ska sammanfatta 2011 i bildbok som får heta: Detta hände 2011. Då kan man börja med en bild vart man befinner sig på Nyårsdagen på första natten av det nya året. Sen lägger man in bilder på händelser under hela året. bara logga in på sitt konto föra in de bilder man vill ha om det hänt nåt. Man har allt i färskt minne och kan skriva en text till bilderna med. Boken avslutas på nyårsafton samma år. Sen skickar men det direkt och efter 5-10 dagar har man boken om det föregående året.

Jag vet hur jäkla svårt det är att man framkallar bilder eller till och med sätter sig att klistra in bilder. För trots att man kan slänga upp bilderna via datorn eller TVn så är det aldrig så trevligt som att sitta och titta på sina bilder i en bok eller album. Nu ska här bli ändring på detta. Mindre än 300 spänn för just boken jag valt, tycker jag är överkomligt om man får allt i en snygg inbunden bok.

Så glöm nu inte att fota på nyårsdagen, direkt efter tolvslaget. :)

Här hittar du min fotoaffär.

söndag 19 december 2010

Stoppa våldet mot världens kvinnor.


Min vän Jessica startade nyligen en grupp på Facebook. Stoppa förnedringen av kvinnor världen över/ Stop woman humiliation. Detta är ett otroligt bra initiativ. Det är alldeles för mycket våld mot våra underbara kvinnor i världen idag. Mörkertalen är enorma. Det är dags att vi män ställer upp bakom kvinnorna och slår näven i bordet en gång för alla. RÖR INTE KVINNORNA! 
De män som slår sina fruar,tjejer har ju problem. Hur fan kan man gå på nån som är svagare och få göra det? Enas alla och låter det höras runt om så kan det hjälpa många av de som lever i skräck och våld dagarna i ända. 

Gör en insats och gå med i gruppen och börja påverka. Jag vet att politiker och kändisar är kontaktade, likaså tidningar. Låt det bli startskottet för nåt stort så vi kan sätta stopp för våldet mot kvinnorna världen över.


fredag 17 december 2010

Musiken

För mig så har musiken alltid varit viktig. Men på nåt jäkla vis så försvann den för några år sen. Trots att det varit mer tillgängligt än nånsin att matas med musiken. Nu har jag äntligen kommit på rätt spår det sista året. Jag rände förr på konserter hit och dit. Sett många av de stora. Spelningar som varit regelrätta men även en del spelningar som man kanske gick dit med tvivel att den skulle bli av.
Gun´s and roses första spelning i Globen 16/8 1991. Kvällen innan hade de spelat i Finland. Axl Rose dök aldrig upp på scenen och alla fick gå hem. Skandal! Axl Rose var bara dryg och full efteråt. Hur fan skulle denna spelning bli på Globen var det många som frågade sig.
Förbandet Skid Row gjorde en helt sanslöst bra spelning och man undrade hur fan Gun´s and Roses skulle matcha den.
Slash började dra lite slingor på sin gitarr och trycket ökade i Globen, nu var det fullt spett men ingen Axl Rose. Det gick nog minst en minut innan han kom in och satte fart på sitt sätt. Spelningen var otroligt bra. Axl var i toppform. En av de klart bästa spelningarna jag varit på. Skid Row som förband gjorde denna minnesvärd också.

Raka motsatsen till Globen -91 var en liten spelning på Stora hotellet i Linköping runt 87-88 tror jag. Litet och rökigt(ja,man fick röka inne då). Docenterna och Torsson hade en samspelning den kvällen och det är nog det bästa jag sett. Vilket jäkla otroligt tryck och inlevelse. Joppe Pihlgren var helt sjukt bra i Docenterna. Inte ens Mick Jagger i Stones hade hängt med där. :)

Rolling Stones är ett annat band som betytt mycket för mig. De har enligt mig också skrivit världens genom tiderna bästa låt, Paint it black. Att bandet fortfarande lever är ju helt otroligt. Frank Zappa är också en artist som jag gillar. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt i cancer.

En annan bra spelning i Linköping för några år sen var med Juliette And The Licks. För er som inte vet vilka dessa är så är det skådisen Juliette Lewis hobbyband. Hon var helt enorm på scen. Hon är väl inte världens snyggaste tjej, men fy satan hon har nåt som får en att bli helt matt. Hon kan också rocka röven av vem som helst. ;)
Så därför får ni nu en av hennes låtar här:Jag är lyssnar på all musik egentligen. Finns egentligen bara en musik jag inte står ut med och det är dansbandsmusik. Så den lämnar jag till andra att digga. :P
Numera lyssnar jag dock mycket på mitt favoritband Rammstein, det är ett tyskt band där medlemmarna med Till Lindemann i spetsen kör en industrimetal som är grymt bra. Alla bandmedlemmarna kommer från forna östtyskland och de flesta från Östberlin. Moget band med, då alla är i min egen ålder. :) I början av 90-talet åkte några av det blivande bandet till USA och kom på där att de inte gillade amerikansk musik, så de åkte hem och bildade Rammstein istället.

De är ju extremt pyrotekniska under sina framträdande, med mycket eld och explosioner på scen. Sångaren Till Lindemann utbildade sig två år efter att bandet bildades till pyrotekniker. Vilket märks på scen.

Så vi avslutar dagens blogg med en liten saga och en kanonlåt av Rammstein.

torsdag 16 december 2010

Kändisar och skumbananer

Tittat runt på en hel del bloggar de sista dagarna. Visserligen har jag några jag följer, men nu har jag tagit ut svängarna rejält. Många bloggar är väldigt trista. Inte för att min är särskilt kul, men nu tänkte jag mer läsmässigt.

Flera av de jag besökt har varit bloggar som fungerat som typ Twitter. Korta meningar vad folk gör just nu. Jätteintressant att veta att Niklas ska gå ner i tvättstugan och hänga tvätt och starta en ny maskin. :S Twittra är bättre för det ändamålet. Man läser två inlägg på en sån blogg och sen försvinner man för alltid.

Twitter är då helt klart bättre för det ändamålet. Twitter trodde många skulle dö ut för nåt år sen. Men jag kan säga att så inte är fallet. :) Twitter lever och frodas.
Jag är ingen bra twittrare. Var inne idag första gången på länge. Jag följer lite kändisar som jag gillar. Barack Obama, Bill Gates, Kylie Minogue, Marcus Birro, Steffo Törnqvist och Rosario Dawson samt några till.

Roligaste kontakten med de jag följer har jag haft med Kylie Minogue. Skrev ett inlägg på ett av hennes twitter. Helt plötsligt damp det ner ett privat meddelande från henne. Var nåt med vädret jag kommenterat och det var i somras när det var som varmast. Hon sa då att det var kul att vi svenskar hade lite värme och att hon längtade hit. Tydligen så trivs hon väldigt bra här. Vi växlade några mess innan hon for iväg på nåt. Klart trevlig.

En annan som är oerhört trevlig är Rosario Dawson, känd från filmerna Sin City och Eagle Eye. Så fort man gör en kommentar på hennes twitter så dimper det ner nåt personligt meddelande. Inget märkvärdigt, men man märker att hon är mån om de som följer henne. Haft några konversationer med henne och en sak är klar, även om hon inte är nån Scarlett Johanson på vita duken så har de där skådisarna häcken full.

Steffo Törnqvist är mycket trevlig, men så är han ju östgöte också. Honom har jag träffat irl då jag var tillsammans med hans kusin. Han och jag brukar prata skumbananer av nån konstig anledning på twitter. Haha...kan bero på att vi båda har en förkärlek till dessa. I somras tror jag det var så damp det ner ett meddelande att han hittat världens godaste skumbananer. I Frankrike. Han lovade att skicka en påse när han kom åt dem igen. Inte fan har jag sett några skumbananer. Så nu idag har jag skickat ett meddelande till herrn att jag vill ha franska skumbananer.

Vi får väl se vad som händer. Får väl duga med Cloettas skumbananer i värsta fall.
Nu är du nog trött på att läsa detta inlägg så jag säger som många andra på sina bloggar:

Ska dricka kaffe och äta en pepparkaka. ;)

onsdag 15 december 2010

Barnmisshandel

Igår såg jag ett klipp som en vän på Facebook hade lagt upp. Jag vart så ini helvete ursinnigt arg. Kan lova att hade den kärringen på filmen vart två meter från mig hade jag slagit ihjäl henne direkt. Människor som gör illa barn har tamefan inget livsberättigande.

Nu var tydligen kärringaset mormon med. Religionen som ytterligare en gång visar sitt fula jävla ansikte. Folk får tro vad fan de vill, men de kan aldrig få mig att tro att bara för man tror på nån jävla skäggapa som bor i himlen att man får göra illa barn. Jag är ateist och jag står för det. För mig är tomten och alla gudar samma sak. Bara ett jävla påhitt för att lura folk och göra världen finare än den är. Skitsnack! Vi lever i en ful och elak värld, där människor lemlästar och torterar andra människor dagligen. De kristna har en sån fin fras de brukar komma med, att gud skapade människorna efter sin egen avbild. Jo jag tackar jag, redan där är det ju varningslampa.

Men när människor använder religioner för att rättfärdiga sitt eget sadistiska behov då är det låshuset som gäller. Låt dessa dårar ruttna bort.

Nu över till filmen och vad du själv tycker.


lördag 11 december 2010

SpiderStribe och dess gamla krigare

Jag har spelat TW väldigt  länge. Under åren har jag lärt känna väldigt många spelare. En del otroligt bra, men även massa skräpspelare. Under några år drev jag Stribe eller rättare sagt SpidersStribe. Spindelstammen var i toppen på v3 under större delen av sin existens. Bara under de första månaderna som vi var lite akterseglade.
Det ändrades otroligt mycket efter några otroligt lyckade mergar. Många sköna krigare kom in i stammen. Vi vände upp och ner på en del och tvekade inte gå i krig trots att övermakten många gånger var för stor.

Det var först när tre stora stammar gjorde gemensam sak vi förlorade byar och många började tappa sugen när våra enorma ansträngningar att få med oss två andra stora stammar mot övermakten. Den 27 mars 2010 bestämde vi oss för att göra grått. Mer än 15 000 byar blev barbarbyar kort därefter. Vi gick från världen med flaggan i topp, ärade av både våra vänner och fiender för ett gott utfört arbete.

Jag har dock aldrig lämnat v3 och dess öde. Spelar där nu och under sommaren en period som baron i en mycket stor stam. Var jag spelar nu och med vilken befattning avslöjar jag inte här, då det kan finnas folk som inte gillar att jag spelar där. Man skaffar sig fiender som har koll på en. De ska inte få nåt gratis. :)

Kommer ibland på mig själv att jag saknar Stribetiden otroligt mycket. Det är en saknaden av samhörighet och krigarkänsla som gjorde Stribe till den stam det var. Snakes som jag och Cruel driver på v12 är på väg att bli den stam som kan axla Stribes mantel. Finns många som spelade i Stribe och fler börjar komma upp i kapacitet. Ser fram att få krossa TYT tillsammans med mina vapenbröder. :)

Som hyllning till Stribe och alla som var med och byggde upp det som blev så stort vill jag spela de videos som gjordes när vi härjade som värst. :)fredag 10 december 2010

Mer jävla cancer

Idag har min vän Stefan genomgått en komplicerad canceroperation. Såg just precis att han mår bra efter den och att han till och med fått tillbaka aptiten. Då kan man säga att det är på rätt väg, för mat är nåt han gillar. :)

Vad jag förstod så var det en väldigt komplicerad operation där risken för att bli stum var ett stort riskmoment. men hans stämma har kommit tillbaka med. Vilket kommer underlätta våra framtida kaffestunder runt om i landet. För prata brukar det bli mycket av. :)

Så Stefan krya nu på dig så kan vi fika sen när våra vägar korsas igen. Men känner jag dig rätt så dröjer det väl inte länge förrens mobilen ringer här. :)

torsdag 9 december 2010

Bröstcancer

Idag tänkte jag ta upp detta med bröstcancer. Jag har en nära vän som drabbades av bröstcancer i våras. Hon genomgick alla kontroller, undersökningar och provtagningar. Allt detta slutade med operation där cancern togs bort. Hon fick behålla sitt bröst som tur var.
Sen kom då cellgiftbehandlingen, kommer ihåg när hon kom hem efter första gången hon fått i sig sina påsar cellgifter. Hur illa hon mådde och hur nedsatt hon blev.
Då var det 4 likadana behandlingar kvar. För varje behandling blev hon sämre och sämre. Illamående och ingen aptit. Hennes psyke har förändrats till att vara en sprudlande blomma till en inåtvänd kaktus. Jag har försökt stötta henne så mycket jag kunnat. Vi bor trots allt 40 mil från varandra, men det har gått.

Idag gör min vän sin sista behandling och idag går alla mina tankar går till dig, min vän. Du har så här långt varit helt enorm. Jag vet hur dåligt du mått och varit på gränsen att ge upp så många gånger. Men jag vet att där inne i din späda lilla kropp finns en stor jävla tigerhane. Jag vet vad den är kapabel till när den väcks till liv. Nu har du några överjävliga dagar framför dig, men sen kommer livet att återvända och du kan lämna den mörka plats du befunnit dig i så länge. Du sa till mig häromdagen att du såg ut som en flintskallig zombie. Det kommer du också lämna bakom dig.

För mig är du en av de viktigaste personerna som finns. Jag önskar jag bara kunnat göra mer än jag gjort. Kämpa på nu de här dagarna, gumman!!

För er tjejer som går omkring och tror att detta drabbar inte mig än på länge, kan jag upplysa om att min kompis är 22 år. Bröstcancer slår i alla åldrar. Glöm aldrig det.

Du som vill stödja bröstcancerfonden, tycker jag går in på Rosa bandets sida.

Rosa Bandet

onsdag 8 december 2010

Tribal Wars

Tänkte vädra mina krigskänslor i denna blogg. Spelar som sagt Tribal Wars på hög nivå. Stamledare tillsammans med en gammal vän.
Mycket jobb går till interna saker, men just nu krigar vi mot en övermakt som är enorm, men inte omöjliga att få på knä. Tribalwars har gett mig enormt med fina vänner. Har fått några av mina närmsta vänner genom det spelet. Kajsa, Tommy, Erika, Tobias, Peter och Johanna för att nämna några. Dessutom ger det en kick varje gång man lyckas lura skiten av en motståndare och snurra upp hans trupper så han till slut inte vet vad han ska göra.
Diplomati och underrättelse är också kul, särskilt det sistnämnda. Att infiltrera är mycket kul. Kunna få folk att göra det som de egentligen inte skulle göra. Som att ge ut informmation om sin stam. Många vet inte ens att de ger mig info alls under en PM-konversation. Då har man utfört jobbet väl.

Nu ska jag dra på krigsmunderingen och rida ut i strid. Ha det gött!!!


Tribal Wars, ett gratis webbaserat MMOG

fredag 3 december 2010

Bokhandlarn

Jag ändrade bloggadress för att underlätta mitt bloggande. Så nu tänkte jag som mitt första inlägg på denna blogg gå ut med en bok som ligger på första plats på pocketlistan. Den är klart läsvärd och lockar till många skratt. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är en mycket ovanlig historia om en gubbe som rymmer från sitt äldreboende. Boken finns även son inbunden och ljudbok på min bokhandel här på nätet.


Spiderwebs Bokhandel


Helvetet på jorden.

Jag hatar denna jävla snö!!!!! Kyla, snö och is är tamefan det värsta jag vet. Allt gå trögt. Bara för mycket.

Nu vill jag påminna om sak. Det var hur det såg ut förra vintern.

Detta var inte kul, var redan då ett rent helvete. Men bilden är tagen den 20 februari 2010. Alltså en månad efter att bilden togs var den vita geggan borta. Det är inte lika mycket snö som då, men det är 4 månader tills allt är med säkerhet borta. 4 MÅNADER!!!
Hur står vi ut? Till och med en av de mest snöälskande person jag vet tyckte att nu börjar det bli för mycket.  Då har det gått för långt. Det absolut värsta är att vi kan inte göra ett skit åt det. Jag vet att när jag bli miljonär ska jag flytta till varmare trakter över vintern. Gå liksom i ett ide utan sömn och bara njuta av värmen.

Nån som har ett par miljoner som de inte behöver? Skicka ett mess till mig så kommer jag att uppfylla min dröm. :P

Nu blir det en film där det ska vara sol, bad och värme.
Keep up the good work och pissa på snön så fort du kommer åt.

Min rubrik.

En del kanske undrar över min något kufiska rubrik. Saken är den att jag spelar TribalWars. Ett onlinespel och där är jag kung. Alltså för en stam. Slavar är vi nog alla, på ett eller annat sätt. Hur man än vrider och vänder på det så finns det sånt som andra kräver av dig att du ska göra.
Men man kan också se kungen och slaven som två ytterligheter med. Det gillar jag. Ytterligheter kan vara att jag klarar av ett hantera en symaskin likaväl som att skjuta en älg och ta hand om den från köttklump till färdig mat.
Sen finns det ju andra ytterligheter. jag gillar t.ex. när man blir överraskad av en person. Kan vara ett intresse eller nåt annat som man aldrig i sin vildaste fantasi kunde tro om personen. Sånt är kul.
Detta blir min sista rad för idag här.
See you!

Bloggens själ

Hej och välkomna till min nya blogg. Varit här och försökt förut, men tyckt det varit så förbannat krångligt. Först logga in på en sida för att fixa bloggen och sen en annan sida där man kan se den. Helst och mest optimalt vore att bara kunna göra allt på en sida. Snabbt och enkelt.
Nu ska väl kanske inte bloggar vara enkla. Tur är nog det. Har läst några hundra under åren. För 5 år sen var det kul. Många fina intressanta bloggar fanns det. Folk la lite energi på sitt bloggande. Idag är 85% av alla bloggar rent patetiska. Den absoluta värsta blogggruppen är tjejer mellan 13-16. De svämmar över med sina jävla bloggar. Och vad skriver dom? Osammanhängande och sedan alla dessa jävla outfit och handlarbloggar. Nån som vet om ett filter man kan sålla bort all denna skit när man söker efter bloggar?
För vem överhuvudtaget är intresserad av vad personen har på sig? Allra helst om man läser bloggen 4 dagar efter senaste inlägg. Inhandlingslistorna är precis lika tråkiga dom. Who cares? Kanske skulle börja själv.
Få se nu, idag har jag köpt ett äpple, två liter mjölk, Bregott, lite salt och en död kyckling. Nja tror inte det är så intressant.
Bättre man skriver vad man gjort istället eller kanske en intressant fundering. Apropå funderingar. Nån som stött på en djupings blogg? Hahaha....snacka om kräkmedel. Jag bara älskar när folk försöker vara djupa och komma med nån djup förklaring till varför vi finns och vart all smärta kommer ifrån. SPY  SPY SPY!!!
Så nu känner jag mig rätt nöjd med min först bloggning. Inte alla dagar man får spy på fjortisar och djupingar....hahaha
See you!!